Foto: Anders Hviid.

Politisk flertal vil bremse udenlandske ejendomsinvestorer

Blackstones omdiskuterede opkøb af tre boligudlejningsejendomme med i alt 424 lejligheder og 15 erhvervslejemål på Frederiksberg for knap 1 milliard kr. vækker igen politisk bekymring i forbindelse med udenlandske ejendomsinvestorers massive opkøb i Danmark de seneste år.

Udviklingen får et politisk flertal på Christiansborg til at kræve handling i frygt for, at billige boliger er ved at blive udryddet i de større danske byer, skriver dagbladet Børsen.

– Fra Socialdemokratiets side er vi meget bekymrede over den udvikling, vi ser i øjeblikket, hvor opkøbere går meget aggressivt efter at købe for at renovere og så hæve huslejen markant, siger boligordfører Kaare Dybvad, som møder opbakning fra både Dansk Folkeparti og Enhedslisten, til Børsen.

Flertallet vil især kigge nærmere på paragraf 5, stk. 2 i boligreguleringsloven, som giver mulighed for at hæve lejen på en bolig, hvis den er blevet renoveret og forbedret. Loven blev indført i et forsøg på netop at tiltrække flere private boliginvesteringer til hovedstaden, som i 90’erne var hårdt presset økonomisk.

– Dengang paragraffen blev lavet, var der muligvis ræson i det. Men med den udvikling, vi ser nu, bliver vi simpelthen nødt til at gribe ind, og vi skal gøre det hurtigt, siger Pelle Dragsted, Enhedslisten, til Børsen.

Transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA), afviser stramninger over for udenlandske opkøb, som han tværtimod ”er glad for”.

Læs også Minister kaldes i samråd om Blackstone-opkøb

Læs også Sydkoreansk pensionskasse køber 50.000 kvm i Søborg for 1,2 milliard kr.

Læs også Blackstone køber 424 boliger på Frederiksberg for knap 1 milliard kr.

Læs også Colliers: Flere udenlandske investorer vil kigge mod Danmark

Læs også S får kolde fødder efter angreb mod udenlandske ejendomsinvesteringer

Læs også Flertal på Christiansborg vil bremse udenlandske ejendomsinvesteringer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder