Det kommende 5.700 kvm store flerbrugerkontorhus ”Plinten” i Kolding. Illustration: Jesper Thyge Brøgger

Nykredit og advokatfirma flytter ind i nyt kontorhus på 5.700 kvm i Kolding

I 2020 flytter Nykredit og advokatfirmaet Andersen Partners ind i ”Plinten”, som til den tid står færdigopført som et 5.700 kvm stort flerbrugerkontorhus på den såkaldte Gimbel-grund.

Dermed mangler Daugaard Pedersen at udleje cirka 800 kvm, inden kontorhuset i campusområdet i Kolding midtby er fuldt udlejet. Plinten er tegnet af arkitekt Jesper Thyge Brøgger fra Odense og opføres af totalentreprenør Daugaard Pedersen i syv etager.

Andersen Partners’ ønske om at ligge inde i byen frem for ved motorvejen får positiv modtagelse af Kolding Kommune.

– Flere arbejdspladser og klynger af nærtbeslægtede virksomheder tæt på bymidten er positivt for byens liv og er med til at understrege den vækst, som er aktuel særligt i dette område. Det viser, at årelange satsninger på Campus og Design City bærer frugt, siger borgmester Jørn Pedersen.

Andersen Partners’ valg om at flytte til campusområdet bringer grunden på Nørreskovgårdsvej 40, der ligger ud til motorvejen, i spil. Kolding Kommune får grunden igen i stedet for et mindre byggeri på en meget synlig placering. Når kommunen overtager grunden, kan den holde fast i de oprindelige planer om, at grunden skal huse en ”markant bygning”, der profilerer byen ud mod motorvejen.

Læs også Realdania køber et af de første åbne kontorer i Danmark

Læs også Størst efterspørgsel på kontorer i Aarhus

Læs også Markant fald i antallet af tomme kontorer i Sydjylland

Læs også Nye områder topper listen over dyreste kontorer

Læs mange flere nyheder om kontorer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder