Aarhus. Foto: Runi Photopop/Visit Aarhus

Størst efterspørgsel på kontorer i Aarhus

Efterspørgslen på kontorlokaler i Danmark er ikke set større i omkring et årti, og det årlige tomgangsfald på kontorlokaler er det største i over 20 år, hæfter Ejendomsforeningen Danmark sig ved og nævner i den forbindelse, at den rekordhøje kontorbeskæftigelse smitter positivt af på udlejningen af kontorlokaler – og priserne.

Den gennemsnitlige husleje er steget, og ejendomsbranchen kan forvente en øget årlig indtjening på 1,5 milliard kr. som følge af det seneste års tomgangsfald inden for kontor, butik, industri og bolig.

– Det er et godt tegn på, at der er aktivitet og fremgang i økonomien, og at erhvervslivet fortsat er optimistisk, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomsforeningen Danmark.

Inden finanskrisen lå tomgangstallene på cirka 4 procent mod i dag 8,9 procent.

– Der er potentiale for yderligere vækst og mere udlejning – og dermed for yderligere indtjening i omegnen af 3 milliarder kr. årligt for ejendomsbranchen, siger Jannick Nytoft.

Fremgang – især i Aarhus
Det går særligt godt for udlejningen af kontorlejemål, hvor tomgangen er faldet med 2,2 procentpoint det seneste år til det laveste niveau siden juli 2010.

I sidste kvartal faldt den økonomiske tomgang med 0,6 procentpoint til 8,9 procent. Faldet i tomgangen er i overvejende grad båret af, at tomme kontorlokaler bliver udlejet, men også af, at lejen på udlejede lokaler stiger. Den lavere tomgang for kontor er på landsplan 200.000 kvm i forhold til sidste år. Det svarer til 30 fodboldbaner.

Faldet i den økonomiske tomgang er at spore over en bred kam – kun i Region Syddanmark stiger den svagt.

Det største regionale fald findes i Region Midtjylland, der samtidig kan bryste sig af at have den laveste regionale tomgang på 5,0 procent. Faldet i tomgangen er drevet af Aarhus. Her er tomgangen nede på 4,7 procent, og det er det laveste niveau blandt de fire største byer.

Sammenlagt er tomgangen inden for kontor faldet ni kvartaler i træk.

Læs også Markant fald i antallet af tomme kontorer i Sydjylland

Læs også Nye områder topper listen over dyreste kontorer

Læs også Markant dyk i tomme kontorer i Nordjylland

Læs også Investorer: Afkast på investeringsejendomme falder frem til 2020

Læs mange flere nyheder om kontorer her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder