Direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Henrik Seiding, (til venstre) og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek. Foto: Aarhus Kommune

Aarhus forbedrer byggesagsbehandlingen

Teknik og Miljø skal i lighed med andre dele af Aarhus Kommune spare efter dette års budgetforlig. Imidlertid betyder interne omrokeringer og nye midler fra byrådet, at rådmand Bünyamin Simsek (V) i det kommende år kan styrke både byggesagsbehandlingen og den afdeling, som udarbejder lokalplaner til nyt byggeri.

– Vi behandler hvert år mere end 5.000 byggesager og udarbejder flere end 100 lokalplaner, så både investorer og ganske almindelige aarhusianere kan bygge nyt og investere i byens vækst. Men de seneste år har væksten stillet stadigt større krav til de afdelinger i Teknik og Miljø, der skal yde service i alle disse sager, og det retter vi op på nu, siger rådmanden for Teknik og Miljø.

Bünyamin Simsek har som rådmand selv flyttet midler internt i Teknik og Miljø for at løse kerneopgaverne i de afdelinger, som hjælper med byggetilladelser og lokalplaner, hvor der i dag er for lange ventetider og et større antal afventede sager. Derudover bliver der i forbindelse med budgetforliget tilført næsten 10 millioner kr. i 2019 til opgaverne.

Udover de næsten 10 millioner kr. får Teknik og Miljø mulighed for at få en del af det ekstra skatteprovenu, som opstår, når Teknik og Miljø finder bygninger, som der er blevet betalt fejlagtig skat af tidligere, fordi de har været registreret forkert i BBR’s og Skats registre.

– Det forventes, at dette vil bidrage med et millionbeløb til yderligere byggesagsbehandling og forbedret service, siger Bünyamin Simsek.

Imens Teknik og Miljø i budgetaftalen skal spare 10,7 millioner kr., så er afdelingens dyreste driftsområde – den kollektive trafik – helt undtaget for besparelser.

Læs også 100 nye studieboliger på vej i Aarhus

Læs også Jordbund driller aarhusiansk højhusprojekt i 31 etager

Læs også Ny udviklingsplan skærer 30.000 kvm byggeri af Aarhus Ø

Læs også 151blandede boliger på vej ved Aarhus Universitetet

Læs også Britisk kapitalforvalter køber Aarhus-ejendomme for over 200 millioner kr.

Læs også Freja sætter Arkitektskolen i Aarhus til salg

Læs også Udviklingsområde på 1.250.000 kvm på vej nord for Aarhus

Læs også Freja sælger 15.000 kvm margarinefabrik i Aarhus

Læs også Coop sælger Aarhus-ejendom til leverandør for 146 millioner kr.

Læs også Kapitalforvalter køber 235 nye boliger til primært unge i Aarhus

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder