Freja sælger 15.000 kvm margarinefabrik i Aarhus

Ejendommen på Trøjborg i Aarhus blev oprindeligt bygget til et bryggeri, men senere omdannet til margarinefabrik af den berømte industrimagnat Otto Mønsted. Sidenhen er det blevet benyttet af Aarhus Universitet, indtil Freja overtog ejendommen i begyndelsen af 2018.

– Vi var meget bevidste om, at det var en unik ejendom, vi overtog. Den ligger i en attraktiv bydel, består af flere historiske bygninger og spænder over mange kvadratmeter. Det er meget sjældent, at en ejendom i den kaliber kommer til salg. Derfor fik vi også mange henvendelser fra både danske og udenlandske investorer, siger salgschef i Freja ejendomme Per Kondrup.

Selvom ejendommen i Willemoesgade har levet et omskifteligt liv med mange transformationer, er det lykkedes at bevare et sammenhængende udtryk for hele karréen. I dag består bygningerne i området af Papirværket, Shedtagsbygningen, Otto Mønsteds Hjørne, Hovedbygningen, Tårnet og Stalden samt et ældre garageanlæg.

Den unikke bygningsmasse er da også det, der har fanget de aarhusianske køberes interesse. Planen er at istandsætte ejendommen, så den kommer op til nutidige standarder og derefter leje den ud til større uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

– Vi havde jo nok forventet, at en investor ville konvertere ejendommen til lejligheder, da der er så meget fokus på boliger i markedet for tiden. Så det er egentlig forfriskende, at der kommer en investorgruppe, der vil arbejde med bygningerne, som de er, siger Per Kondrup.

Det er Colliers, som får opgaven med at leje bygningerne ud.

– Vi har bistået Freja i salgsprocessen og glæder os til at arbejde videre med ejendommen for de nye ejere. Det er en enestående ejendom med flotte bygninger, gode parkeringsforhold og en bynær beliggenhed, så vi er sikre på, at vi nok skal finde nogle gode lejere til den, siger han.

Læs også: Ejendomsfond indtager Danmark med køb af 228 studieboliger (+)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder