Papirøen. Foto: Cobe.
Papirøen. Illustration: Cobe.

Copenhagen Windows får opgaven med at skabe liv på Papirøen

Ejerne af Papirøen i Københavns Havn – Union Holding, Nordkranen og Danica Pension – har allieret sig med konsulentbureauet Copenhagen Windows, der er specialister i at udvikle og positionere nye bykvarterer. Copenhagen Windows skal bistå ejergruppen i at sikre en sammenhængende bydel, herunder projektering og implementering af det rette operatørmix og de publikumsrettede aktiviteter og arealer.

I 2022 slår Christiansholm – bedre kendt som Papirøen – brobommen op for beboere, københavnere og turister. Øen får blandt andet et vandkulturhus, food court og restauranter, hotel, lejligheder samt kulturtilbud. Og langs vandet vil løbe en nybygget havnepromenade med rekreative aktiviteter. Kort sagt: En helt ny bydel i hjertet af København.

Det kommende projekt på Papirøen. Rendering: Cobe.
Det kommende projekt på Papirøen. Illustration: Cobe

– Vi er glade for og stolte over at være blevet valgt til opgaven. Vi vil bidrage til at skabe en helstøbt bydel, der bevarer sin urbane charme og tiltrækningskraft, men får tilført et endnu højere kvalitetsniveau. Papirøen skal være et levende, sammenhængende og imødekommende bykvarter, siger partner Thomas Fokdal, Copenhagen Windows.

Sammen har kræfterne bag udviklingen af Papirøen, der er 23.376 kvm, store visioner for øen.

– Papirøen skal vise vejen. Det gælder ikke bare om at etablere en ny bydel, men om at skabe et bykvarter, som er et plus for København. Vores vision er, at Papirøen bliver et byrum i verdensklasse med et dynamisk mix af aktiviteter og gastronomi, der samler og engagerer. Papirøen skal være så toneangivende, at den sætter sit præg på hele nærområdet – og giver værdi tilbage til byen, siger Thomas Fokdal.

Læs også Gave på 300 millioner kr. sikrer vandkulturhus på Papirøen

Læs også Copenhagen Windows har tidligere bistået i forbindelse med udviklingen af nyt madmarked i Tivoli

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder