Det kommende vandkulturhus på Papirøen i København. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Gave på 300 millioner kr. sikrer vandkulturhus på Papirøen

Den fulde finansiering af det kommende vandkulturhus på Papirøen er nu på plads.

Det sker efter en donation på 300 millioner kr. fra Nordea-fonden, som sikrer svømmehalskomplekset på 5.000 kvm. Vandkulturhuset er tegnet af japanske Kengo Kuma & Associates samt danske Cornelius Vöge, som vandt arkitektkonkurrencen i december 2017 foran BIG.

Kengo Kuma

Arkitektkonkurrencen, som var et internationalt EU-udbud, drejede sig om et forslag på et op til 5.000 kvm vandkulturhus med svømme- og foreningsfaciliteter, en promenade og et havnebad på Papirøen.

I marts 2018 afsatte Københavns Kommune 60,5 millioner kr. til opførelsen af vandkulturhuset. Opførelsen af huset var dog betinget af, at der kunne opnås støtte fra private fonde på 300 millioner kr., hvilket nu er en realitet.

– Papirøen skal også fremover være et af Københavns folkelige samlingssteder. Med Nordea-fondens støtte kan vi nu opføre Kengo Kuma & Cornelius Vöges enestående vandkulturhus, så Papirøen også fremover vil være et helt unikt og åbent sted for alle københavnere og byens gæster. Det synes jeg er fantastisk, siger Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (Socialdemokratiet).

Den samlede udvikling af Papirøen begyndte i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021, hvor også byggeriet af det nye vandkulturhus forventes at være afsluttet.

Læs også Japanske Kengo Kuma vinder over BIG i kamp om vandkulturhus på Papirøen

Læs også: Bjarke Ingels Group og japanske Kengo er finalister i konkurrencen om Papirøens vandkulturhus

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder