Ambitionen på det det 170.000 kvm store område ned til Øresund ved siden af det nuværende fragtområde er at fordoble lufthavnens fragtkapacitet fra 500.000 tons til 1.000.000 tons om året. Illustration: Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn bejler til Amazon med ny business-park

Uden hverken at be- eller afkræfte tyder meget på, at Københavns Lufthavn er meget interesseret i at få en aftale med den amerikanske e-handelskoncern Amazon i forbindelse med den kommende 150.000 kvm store Airport Business Park, der skal huse især fragt- og logistikvirksomheder.

– Vi siger jo aldrig, hvem vi er i dialog med. Men jeg kan sige uden at have uld i munden, at selvfølgelig er Amazon og alle andre på den størrelse utroligt interessante for os, siger København Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, til dagbladet Børsen.

Læs også Københavns Lufthavn søger investorer til 170.000 kvm stort område

Ambitionen med den nye business-park er at blive et “knudepunkt” for fragt, og det står specifikt i parkens beskrivelse, at den er ideel til “et e-handelslogistikcenter”. Det forventes, at der vil være investeret 2 milliarder kr., når parken er fuldt udbygget.

– Vi står op hver eneste dag og går sent i seng hver eneste dag i kampen om at tiltrække sådan nogle virksomheder, siger Peter Krogsgaard til Børsen.

Amazon har 148 logistikcentre i Europa, og 14 flere er på vej, ifølge MWPVL, der analyserer det globale logistikmarked.

Læs også Logicenters bygger nyt logistikcenter på 13.400 kvm i Ishøj

Læs også Britisk ejendomsinvestor vil investere 1,5 milliard kr. i danske logistikcentre

Læs også Sampension bygger logistikbygning til 900 millioner kr. i New York

Læs også Både ejer og lejer har store forventninger til udvidet distributionscenter på 43.000 kvm i Køge (+)

 

Læs mange flere nyheder om logistik her

Læs mange flere nyheder om København her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder