Den kommende logistikbygning i Brooklyn, New York, som forventes klar om cirka 3 år. Illustrati-on: Sampension

Sampension bygger logistikbygning til 900 millioner kr. i New York

Sampension har købt en byggegrund i New York-bydelen Brooklyn, hvor pensionsselskabet planlægger at opføre en logistikbygning på knap 35.000 kvm.

Investeringen løber op i 900 millioner kr., når bygningen står klar til brug om cirka 3 år.

– Vi mener, at der er en god forretning i at opføre en såkaldt last mile logistics-bygning, især et sted som her. Rammevilkårene er perfekte, og der er en helt fundamental efterspørgsel, siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Der er tale om den første logistikbygning i Sampensions portefølje i direkte ejerskab – pensionsselskabet ejer logistikejendomme i Europa via en traditionel fondsstruktur.

Bygningen i Brooklyn bliver opført ved siden af en stor Ikea-butik og kommer til at fungere som et sidste stop på varernes vej ud til forbrugerne.

– I takt med at vi som forbrugere bestiller flere og flere varer online, bliver der brug for stadig flere logistik-lagre, hvorfra der kan distribueres varer til slutdestinationen. På den måde rammer Sampension med investeringen ned i en megatrend, siger Hasse Jørgensen.

Ejendomme for omkring 5 milliarder kr.
Hasse Jørgensen er overbevist om, at Sampension med grunden har købt den helt rigtige beliggenhed på det rigtige tidspunkt.

– Det er svært at komme i betragtning som investor, når det gælder den slags projekter, og derfor er vi utrolig tilfredse med, at det er lykkes, siger han.

Mens sidste år generelt gav høje afkast på aktier, er der formentlig ikke udsigt til store afkast på hverken aktier eller obligationer i nær fremtid. Derfor øger Sampension investeringerne i ejendomme og alternativer.

Sampension samarbejder med en stor investeringsbank og med en mindre lokal samarbejdspartner om projektet. Sidstnævnte, som Sampension ikke sætter navn på, står for en lille del af investeringen og har været med til at få aftaler med arkitekter, ingeniører og leasingagent på plads.

– Når bygningen står klar om cirka 3 år, vil den være en af de første af sin slags, der er på flere etager. Det er nogle dyre kvm, bygningen kommer til at ligge på, så vi udnytter pladsen ved at bygge opad, siger Hasse Jørgensen.

Logistikbygningen i Brooklyn ligger omkring 10 minutters kørsel fra Lower Manhattan.

Samlet set forventer Sampension at investere omkring 5 milliarder kr. i ejendomme over de næste 2-3 år.

Læs også Britisk ejendomsinvestor vil investere 1,5 milliard kr. i danske logistikcentre

Læs også AP Pension bygger 1.280 boliger over hele Danmark

Læs også ATP Ejendomme vil bygge 50.000 kvm boliger i Valby og totalrenoverer hovedkontor for FLSmidth

Læs også PFA køber 113 boliger i Herning på 13.316 kvm (+)

Læs også ATP Ejendomme vil bygge 50.000 kvm boliger i Valby og totalrenoverer hovedkontor for FLSmidth

Læs også PFA og 2 medinvestorer køber delekontorer og butikker i London for 5 milliarder kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder