Det tidligere hovedbibliotek i Aarhus er den røde bygning til højre. Arkitema Architects står for arkitektrådgivningen efter skitseprojekt udarbejdet af Kant Arkitekter, mens Møller & Grønborg står for landskabsarkitekturen

85 boliger bygges ved tidligere aarhusiansk hovedbibliotek, som bliver til hostel

Det tidligere hovedbibliotek i Aarhus ved Mølleparken skal ombygges til et hostel, og der skal opføres et boligbyggeri i op til 6 etager med i alt 85 lejligheder. Konsortiet Biblioteksparken, der består af NorCap Development, Baunsøe Ejendomme, Catella Investment Management og RHB Development, har valgt MT Højgaard som totalentreprenør på opgaven.

– Det gamle hovedbibliotek er en bygning, enhver aarhusianer kender. Ejendommen har en markant arkitektur, en rigtig god beliggenhed og en fantastisk historie. Det skaber perfekte rammer for et moderne city-hostel i Danmarks store uddannelsesby, Aarhus. Samtidig får Aarhus over 80 attraktive, centralt beliggende leje-lejligheder. Det glæder os, at vi nu er så langt, at byggearbejderne kan påbegyndes, og vi ser frem til, at visionen bliver til virkelighed, siger direktør Jens Winther, Biblioteksparken – NorCap Development.

Kontraktsum på 216 millioner kr.

Arkitema Architects står for arkitektrådgivningen efter skitseprojekt udarbejdet af Kant Arkitekter, mens Møller & Grønborg står for landskabsarkitekturen

Projektet er både en renovering af det tidligere hovedbibliotek, hvis bevaringsværdige hovebygning ligger ud mod Mølleparken, og af en bagvedliggende bygning, der vender ud mod Vestergade. Det tidligere bibliotek ombygges til et hostel, der får over 500 sengepladser, bar, restauranter/caféer og lobby.

Derudover er der planlagt en dagligvarebutik, en parkeringskælder samt et nyt gårdrum med passage fra Mølleparken til Vestergade.

Arkitema Architects står for arkitektrådgivningen efter skitseprojekt udarbejdet af Kant Ark tekter, mens Møller & Grønborg står for landskabsarkitekturen.

Totalentreprisen har en samlet kontraktsum på 216 millioner kr.

Hovedbiblioteket flyttede i 2015 i nybyggede lokaler i Dokk1 på havnen i Aarhus, hvorfor lokalerne ved Mølleparken i dag står tomme.

Arbejdet er så småt gået i gang, og MT Højgaard forventer at aflevere projektet til konsortiet Biblioteksparken i sommeren 2020.

Læs også Dades køber 120.000 kvm ejendomskompleks i Aarhus af Coop

Læs også Vinder fundet: De skal bygge 140 boliger på Godsbanen i Aarhus

Læs også 700 boliger på vej i nyt Aarhus-område

Læs også PensionDanmark bygger ny bydel på 70.000 kvm i Aarhus

Læs også Rådmand Bünyamin Simsek har taget første spadestik til 131 nye Aarhus-boliger

Læs også Danica investerer yderligere i 100.000 kvm ny bydel i Aarhus

Læs også 300 boliger på vej i Aarhus-forstad

Læs også Olav de Linde planlægger 144 meter højt kontorhus i Aarhus

Læs mange flere nyheder om Aarhus her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder