Danica investerer i det Raundahl og Moesby udviklede Åbyen.
Danica investerer i det Raundahl og Moesby udviklede Åbyen på den gamle Fragtmandscentral i Aarhus.

Danica investerer yderligere i 100.000 kvm ny bydel i Aarhus

Den tidligere fragtmandscentral med firkantede betonbygninger og asfalt på Søren Frichs Vej i Aarhus er nu væk og er ved at blive skiftet ud med en ny bydel – Åbyen.

På den tidligere Fragtmandscentral er der de sidste par år blevet opført cirka 35.000 kvm boliger og yderligere 15.000 kvm er på vej i Etape 1, mens Etape 2 også er begyndt at røre på sig, så når Åbyen er udbygget i 2021-22 er der i alt cirka 100.000 kvm nye boliger.

Efter der er kommet hul på området er flere blevet interesserede i at investere. Danica, der har flere projekter på vej i Aarhus, var en af de første, der så mulighederne i den nye bydel.

– Danica Ejendomme er hele tiden på udkig efter investeringsmuligheder og har naturligvis også rettet blikket mod Aarhus, hvor der på såvel kort som langt sigt forventes en årlig nettotilvækst i befolkningstallet på 4.000 – 5.000 personer, siger ejendomsudviklingsdirektør Robert V. S. Nellemann, Danica Pension.

Danica: En unik mulighed 
Danica har sammen med lokale partnere netop færdigudviklet en markant ejendom på Søren Frichs Vej 55 – 57 med 171 boliger og et areal på cirka 12.500 kvm. Da Danica ønskede at beholde ejendommen i sin portefølje har Danica nu overtaget hele ejendommen.

– Da vi for nogle år siden blev præsenteret for projektet i Åbyen og fik analyseret mulighederne, var vi klar over, at her var en unik mulighed for at skabe et stabilt og langsigtet afkast til Danica´s pensionskunder. Det er sjældent, man får mulighed for at opføre en ejendom i en ny bydel et par kilometer fra centrum i en storby med direkte udgang til et stort rekreativt område, så beslutningen om at gå i gang var ikke svær at træffe, siger Robert V.S. Nellemann.

Ejendommen er tegnet af Arkitema med forskellige niveauer og store altaner, der alle har udsigt mod et nyetableret bassinområde midt i bebyggelsen, playgrounds og Ådalen. Entreprenørfirmaet Raundahl & Moesby har stået for opførelsen af ejendommen, der blev fuldt overtaget i maj 2018 af Danica. Plesner Advokatfirma har været juridisk rådgiver på projektet.

Lejlighederne skal udlejes af Newsec Datea og allerede nu er cirka 50 boliger udlejet.

– Danicas fornemste opgave er at skabe et godt investeringsaktiv for pensionskunderne, og vi udvikler derfor projekter, der som led i vores investeringsstrategi skal beholdes samt projekter, der skal sælges videre. I dette tilfælde var vi ikke i tvivl om, at denne ejendom var en af dem, der vil sikre Danicas pensionskunder et attraktivt afkast i årene fremover, siger Robert Nellemann.

Danica er udover det eksisterende projekt i Åbyen blandt andet igang med yderligere et boligprojekt i området med de samme partnere på Åbyvej 77. Desuden udvikler Danica Pensions Danske Banks kommende hovedsæde i Aarhus.

– Og vi ser ser på flere nye muligheder, som det er for tidligt at konkretisere, oplyser Robert V.S. Nellemann.

Gennemsnitslejen på de kommende boliger i Åbyen bliver 1.600 kr. per kvm per år med et lejespænd fra billigste til dyreste fra 1.500 kr. i fra stueetagen til 1.900 kr. per kvm for de bedst beliggende på de øverste etager, der også har meget store terrasser, som ikke er medtaget i arealet.

Læs også 102 lejligheder er første del af ny bydel i Aarhus

Læs også Raundahl & Moesby bygger 3.000 boliger i Aarhus

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder