Bastian-bygningen fra 1875: Efter totalrenovering er den fredede og historiske fabriksbygning nu et moderne kontorhus med i alt 6.300 kvm, der er fordelt på både store og mindre kontorlejemål. Foto: EDC Erhverv

De Økonomiske Råds Sekretariat lejer sig ind på 1.200 kvm i Horsens

1. december flytter De Økonomiske Råds Sekretariat ind på cirka 1.200 lejede kvm i en fredet Bastian-bygning i et udviklingsområde tæt på Banegården i Horsens. Det sker som led i regeringens udflytningsplaner af statslige arbejdspladser.

– At valget faldt på Bastian-bygningen skyldes blandt andet bygningens centrale placering cirka 300 m fra Horsens Banegård og cirka 5 minutters kørsel fra E45, hvilket gør beliggenheden ideel for både pendlere og besøgende. Det Økonomiske Råds Sekretariat kommer ligeledes fra historiske lokaler i Amaliegade i København til historiske og bevaringsværdige lokaler i Horsens, som er velegnede til at indrette enkeltmands- og flermands-kontorer samt konferencefaciliteter, oplyser EDC Erhverv Ejendoms Centret i Horsens, som står for udlejningen.

Planerne for området omkring Bastian-bygningen omfatter blandt andet en helt ny bydel med plads til 3.000 indbyggere samt et studiemiljø med VIA University College, social- og sundhedsskole og ungdomsboliger til cirka 8000 studerende.

Kontorlokalerne blev ledige, efter Region Midtjylland besluttede at samle arbejdspladserne i regionshuse i Viborg og Aarhus. De Økonomiske Råds Sekretariat overtager cirka halvdelen af de fraflyttede kontorlokaler.

Læs også Goldschmidt køber københavnsk kontorejendom med 4.000 kvm kontor

Læs også Delekontorer rammer nu for alvor provinsen – ”tænk i nye baner” (+)

Læs også Aarsleff-direktør om byggeri af Danske Banks nye hovedkontor: Det er et usædvanligt stort projekt (+)

Læs også Aarsleff bygger Danske Banks nye hovedsæde på 73.000 kvm

Læs andre kontornyheder her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder