Ungdomsboligprojektet Domus Vista på Frederiksberg
Ungdomsboligprojektet Domus Vista på Frederiksberg

TK Development starter året med underskud på 8,9 millioner kr. efter forsinkelse

Det kører stadig ikke for TK Development, som efter en samlet nedskrivning på 405 millioner kr. i december 2017 kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et underskud på 379 millioner kr.

Det fremgår af 1.-kvartalsregnskabet, som dækker perioden fra 1. februar til 30. april 2018.

Godt nok stiger nettoomsætningen til 81,5 millioner kr. fra 60 millioner i 1. kvartal 2017/18, men den nordjyske projektudvikler kommer ud af kvartalet med et underskud på 8,9 millioner kr. efter skat mod et underskud på 0,9 millioner i sammenligningskvartalet i fjor.

– Resultatet er påvirket af, at koncernens ungdomsboligprojekt Domus Vista på Frederiksberg ikke som forventet er afleveret til køber (investeringsselskabet Koncenton, red.) i 1. kvartal 2018/19, idet enkelte tinglysningsmæssige forhold fortsat udestår. I perioden frem til aflevering oppebærer TK Development lejeindtægterne mod betaling af rentekompensation til køber, oplyser selskabet, som forventer at overdrage projektet til køber i 2. kvartal 2018/19.

Bruttoresultatet viser et underskud på 2,7 millioner kr. mod et overskud på 21,0 millioner i samme periode året før.

Fastholder forventninger om overskud
Trods en ikke optimal start på regnskabsåret 2018/19 fastholder ledelsen forventningerne til regnskabsåret. Dermed forventer den et koncernresultat på 80-90 millioner kr. før skat.

Målsætningen for afkast af egenkapitalbindingen i development-segmentet er fortsat 15-20 procent før skat.

– Resultatforventningen er baseret på ledelsens forventninger til en række konkrete projekter, herunder tidsmæssige forventninger, hvor flere af disse projekter på nuværende tidspunkt er forhåndssolgt og under opførelse, oplyser TK Development.

Læs også Anne Skovbro fratræder som bestyrelsesmedlem i TK Development

Læs også TK Development dropper kombineret shoppingcenter og boliger i Storkøbenhavn – men nyt projekt er måske muligt (+)

Læs også Formand for TK Development: Ny topchef kan det vi har brug for

Læs også TK Development ansætter ny topchef fra Topdanmark Ejendom

Læs også Underskud på 379 millioner kr.: TK Development vil sælge sine butikscentre

Læs også TK Development afvikler Polen, nedjusterer massivt og Frede Clausen fratræder

Læs mange flere regnskabshistorier her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder