Bunyamin Simsek første spadestik på Boligkontorets nye boliger ved Katrinebjerg i Aarhus Nord.
Der er mange ting, der skal på plads før arbejdet kan gå i gang. Arkivfoto.

Rådmand Bünyamin Simsek har taget første spadestik til 131 nye Aarhus-boliger

Boligkontoret i Aarhus har udviklet et nyt koncept til den såkaldte ”Hambrogrund” på Katrinebjerg i Aarhus. Det særlige ved den nye boligafdeling er et nyt koncept, hvor Boligkontoret blander almindelige ungdomsboliger med familieboliger til ph.d.-studerende og postdocs. Bæredygtighed, energioptimering og grønt liv i byen bliver sammen med fællesskab gennemgående træk i byggeriet, som skal vise, hvordan man bygger tæt og grønt på samme tid.

Bygningen kommer til at sætte højest mulige standarder for energi- og miljømæssig bæredygtighed. Og målet er, at byggeriet opnår en DGNB-guldcertificering samtidig med, at der bliver indarbejdet innovative løsninger, der bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion.

Boligkontoret bygger 131 boliger til PhD studerende ved Katrinebjerg i Aarhus.
Boligkontoret bygger 131 boliger til PhD studerende ved Katrinebjerg i Aarhus.

Det nye studiehus får et grønt og delvist afskærmet gårdmiljø, en central pavillon med fælles udekøkken og muligheder for fællesspisning og en stor taghave.

Selve studiehuset kommer til at bestå af 4 boligklynger, der danner en sammenhængende tofløjet bebyggelse langs grundens nord- og østside. Bebyggelsen indpasser sig både i det nuværende og fremtidige byrum – det vil sige højere mod Helsingforsgade og lavere mod det store gårdrum. Den tunge facade mod Helsingforsgade bliver tiltet en anelse og suppleres med franske altaner, så det diskret markerer skellet mellem ungdomsboligerne og boligerne til ph.d.-studerende og postdocs.

Boligerne opføres og drives af Boligkontoret Århus, men projektet er udviklet i samarbejde med Aarhus Universitets Forskningsfonds Ejendomsselskab (FEAS A/S).

Hos Boligkontoret Århus, der er bygherre på projektet, ser man det som et positivt bidrag til Aarhus og særligt byens image som international og attraktiv studieby.

– Som ph.d. falder du ned mellem to stole: Du er en form for studerende, men passer ikke ind i boligmarkedet for studerende. Og typisk kommer ph.d.-studerende og postdocs fra resten af landet og hele verden, og de er nødt til at have en bolig med relativ kort varsel. Men de har ofte endnu ikke foden inden for på boligmarkedet. På den måde kan vores nye hus være med skabe netværk og fastholde folk i Aarhus, siger direktør Morten Homann, Boligkontoret Aarhus.

 

Bunyamin Simsek holder tale ved spadestik på Boligkontorets nye boliger ved Katrinebjerg i Aarhus.
Bünyamin Simsek holder tale ved spadestik på Boligkontorets nye boliger ved Katrinebjerg i Aarhus.

Målet er, at boligafdelingen opnår en DGNB-guldcertificering samtidig med, at der indarbejdes innovative løsninger, der bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion. På det sociale niveau ansporer og inspirerer husets udformning til fællesskaber på tværs af nationaliteter og fagligheder for eksempel med et grønt og delvist afskærmet gårdmiljø samt en stor taghave på den en del af bygningen. Huset er efter planen klar til at tage i mod studerende i starten af 2020.

Læs også Boligkontoret bygger 111 studieboliger ved Katrinebjerg – Rubow skal tegne

Læs også Dansk Boligbyg vinder konkurrence om 131 studieboliger i Aarhus

Læs også Aarhus Kommune vil have 2 højhuse og 145.000 kvm. boliger på Katrinebjerg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder