Estate Media –

Nyheder – Danmark

Dansk Boligbyg vinder konkurrence om 131 studie- og forskerboliger i Aarhus

Konkurrencen om at vinde de 131 lejligheder på Helsingforsgade målrettet ph.d. studerende og forskere i Aarhus, som Boligkontoret Aarhus er byherre på, er vundet af Dansk Boligbyg i samarbejde med Niras, ADEPT, Luplau & Poulsen og Opland.

Martin Burlund

onsdag 11. oktober 2017 8:48

På den såkaldte ”Hambro-grund” på Katrinebjerg i Aarhus vil 131 energirigtige famileboliger skyde op efter et helt nyt koncept hos bygherren, Boligkontoret Århus. Almindelige ungdomsboliger skal blandes med familieboliger til Ph.d.-studerende og postdocs. Projektet med boliger til både studerende og forskere i det aarhusianske forskermiljø kommer til at gå under betegnelsen ”Det Favnende Studiehus”.

Studiehuset skabes af 4 boligklynger, der indpasser sig både i det nuværende og fremtidige byrum – højere mod Helsingforsgade og lavere mod et stort gårdrum, der er en væsentlig del af projektet.

– Som udgangspunkt arbejdede vi med 4 grundhuse fordi projektet henvender sig til 4 målgrupper. Undervejs fandt vi ud af, at et gårdrum med masser af lys, luft og plads måtte prioriteres meget højt. Og netop et stort, attraktivt gårdrum var medvirkende til, at bygherren valgte vort projekt i konkurrencen, siger afdelingsleder Bjarke R. Pedersen, Dansk Boligbyg.

Bæredygtighed, energioptimering og grønt liv bliver sammen med fællesskab gennemgående træk i byggeriet, som viser, hvordan man bygger tæt og grønt på samme tid. Bygningen vil sætte højest mulige standarder for energi- og miljømæssig bæredygtighed. Og målet for Boligkontoret Århus er, at byggeriet opnår DGNB guldcertificering samtidig med, at der indarbejdes innovative løsninger, som bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion.

– Det her er for alvor vores start på nybyggeri. Vi har tidligere mest brugt krudt på renoveringer og moderniseringer af de eksisterende afdelinger, men nu har vi lagt nybyggerier i pipelinen. Og dem vil vi gerne gribe rigtigt og grundigt an, så vi kommer godt fra start, siger bygge- og innovationschef Erik Fehr, Boligkontoret Århus.

Det grønne og delvist afskærmede gårdmiljø – med mødesteder og samlingspunkter – ansporer og inspirerer til fællesskaber på tværs af nationaliteter og fagligheder. Et markant samlingspunkt i det solrige gårdrum er en central pavillon med udekøkken og muligheder for fællesspisning. Det fælles studiehus åbner sig inviterende op mod den omgivende by – både arkitektonisk med åbne facader i stueplan og med muligheder for at dele bl.a. faciliteter og fællesrum med afdelingens beboere.

De 4 boligklynger vil fremstå med et markant og venligt udtryk, og med forskydninger i både højde og facade. Studiehuset omsluttes af en facade, beklædt med tung tegl-spån, og inde i gårdrummet skifter facaderne til en lys facadeklinke i varierende størrelser, suppleret med espalier i lærketræ – som derved fint understøtter det organiske, grønne gårdrum.

De 4 boligklynger kan betragtes som 4 byggeklodser, der tilsammen danner en bebyggelse, som er sammenhængende langs grundens nord- og østside. Åbne og udadvendte funktioner skubbes mod Helsingforsgade, så studiehuset vil fremstå med en inviterende facade ud mod det urbane liv.

Inde i fællesområdet er der en opdeling dels til Ph.d.-studerende, dels til Ungdomsboligerne. De samler sig om hver sin kerne, der giver adgang til alle boliger i bebyggelsen.

På en af bygningerne bliver der anlagt en stor taghave, som også vil underbygge fællesskabet. Grønne fællesområder bindes sammen af et stisystem og udformes med forskellige grader af privathed.

Projektet er omfattet af en såkaldt stand-still periode frem til den 16. oktober, hvorefter en aftale forventes indgået mellem bygherren og det vindende konkurrenceteam fra Dansk Boligbyg a/s. Et team, der udover Dansk Boligbyg som totalentreprenør omfatter arkitekterne ADEPT samt Luplau & Poulsen, landskabsarkitekterne Opland og NIRAS, rådgivende ingeniører.

Det samlede etageareal udgør 9268 kvm, hvoraf 2054 kvm er kælder. Forventet byggestart er forår 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i starten af 2020.

Læs også: Boligorganisation vil opføre boliger til ph.d-studerende i Aarhus

Læs også: Et dansk og et udenlandsk team går videre i konkurrencen om det prestigefyldte Kulkranspor

Kommentarer

Seneste nyt

Artha sælger Marienlyst Strandhotel til svenske Midstar

Hotel, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

Nrep køber 50 procent af Tetris

Projektudvikling, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

Danske Leasing sælger 2.525 kvm stort domicil udenfor Hasselager

Pluss, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

Københavns Kommune slår fast: Hver 4. nye bolig skal være almen

Bolig, Byggeri / torsdag 22. august 2019

Derfor siger Nrep ja til at satse milliarder på seniorboliger

Pluss, Projektudvikling, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

Rasmus Friis: – Det er en fremtidssikring af Tetris

Pluss, Projektudvikling, Transaktioner / torsdag 22. august 2019

Kommende konferencer

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Tirsdag den 10. september kl. 09:00

ABR 18 i praksis

- kontrakter, honorering og tvisteløsning

Jobmarked

Nyeste opslag

Regional byggeleder til Ejendomskontor Kolding

       

Property manager/ejendomsadministrator

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland