Ungdomsboliger i Aarhus tegnet af Rubow Arkitekter for Boligkontoret Aarhus.
Illustration: Rubow Arkitekter.

Boligkontoret Aarhus bygger 111 ungdomsboliger ved Katrinebjerg – Rubow skal tegne

Der bliver i alt 111 ungdomsboliger samt fleksible områder og funktioner ude og inde, der ansporer til samvær mellem beboerne. Ejendommen får indre fælleskøkkener ud til taghaverne og kan åbnes op, så fællesrummet udvider sig ud i det fri. På den måde forventes huset at blive en levende og dynamisk del af bybilledet.

Boligafdelingen tager på den måde aktiv del i bydelens forvandling fra industriområde til en moderne og levende bydel med et mere blandet studie-, bolig- og erhvervsliv. Det sker også ved, at Terrassehuset kobler sig på den rekreative sti, der løber nordpå mellem Ringgaden og Finlandsgade – på sigt helt op til Helsingforsgade, herunder nem adgang til IT Byen, Campus Katrinebjerg, Aarhus Universitet og den nye Journalisthøjskole.

JCN Bolig har udarbejdet det vindende konkurrenceforslag i en totalentreprisekonkurrence sammen med Rubow arkitekter og Regnbuen-Kontur Arkitekter samt ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Den nye afdeling 77 i Boligkontoret Århus skal danne de bedst mulige livsbetingelser for både beboere og vores miljø – i et langsigtet og balanceret perspektiv. Bygningen skal sætte højest mulige standarder for energi- og miljømæssig bæredygtighed. Derfor opføres Terrassehuset efter bygningsklasse 2020 og med målet om at opnå en DGNB guldcertificering. Som de øvrige afdelinger, Boligkontoret Århus har i støbeskeen – herunder den nærliggende afdeling 76 på Hambrogrunden – så er det fokuserede mål, at skabe en bygning med minimal klima- og miljøpåvirkning samt et komfortabelt indeklima. Det sker ved atindarbejde innovative løsninger, der bygger på genanvendelighed og alternativ energiproduktion, bl.a. solceller på tagflader.

Forventet byggestart er forår 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i slut 2019 – begyndelsen af 2020.

Byggeriet indgår som en del af den forvandling Katrinebjerg i Aarhus N gennemgår i disse år fra et nedslidt industriområde til et moderne vidensmiljø med boliger, forskning, uddannelse og erhverv.

Læs også Dansk Boligbyg vinder konkurrence om ungdomsboliger i Aarhus

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder