Niam: Danmark og Finland er meget på radaren lige nu

Efter massive opkøb de senere år i Danmark er svenske Niam klar til yderligere investeringer.

Det siger Kristian Krogh, landechef i Danmark for Niam, til dagbladet Børsen, som har spurgt landechefen, hvor meget Niam investerer i løbet af de næste 3 til 4 år.

– Det er jo store summer. Vi kan sagtens ende med at investere 4-5 milliarder kr. i det danske marked, siger Kristian Krogh, der har haft ansvaret for den danske del af forretningen siden 2011.

Siden har Niam købt danske ejendomme for 11 milliarder kr., mens ejendomme for cirka 4 milliarder kr. er blevet solgt.

– Vi er jo ikke sat i verden for at sige nej til at købe ejendomme. Vores opgave er at lave investeringerne ud fra de mandater, vi har, for eksempel kontorer i Stockholm eller boliger i København. Lige nu er det meget Danmark og Finland, der er på radaren, siger Kristian Krogh til Børsen.

Mens svenske ejendomsselskaber som Klövern, Wihlborgs, Heimstaden og Castellum er klassiske ejendomsselskaber, der køber for egne penge, investerer Niam med fondsmidler.

I 2017 købte svenske investorer danske ejendomme for 27 milliarder kr., hvilket svarer til omkring en tredjedel af det samlede investeringsvolumen inden for det professionelle ejendomsmarked.

I år har svenskerne indtil videre købt ejendomme i Danmark for 5,2 milliarder kr.

Læs også CBRE: Transaktionsvolumen i Danmark steg 20 procent i 1. kvartal

Læs også Niam flytter i Blox (+)

Læs også Niam køber 21.000 kvm business park i Kolding

Læs også Niam køber 26.000 kvm. ejendom i Odense for 200 millioner kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder