Ikoniske forsider gennem 10 år: Boligboom i 2014 – hold nu fast i jordforbindelsen

Estate Media fylder 10 år. I de kommende uger bringer vi ikoniske forsider og historien bag Danmarks førende medie- og videnshus frem mod vores 10-årsjubilæumsnummer, der udkommer 11. juni.

Efter tørke i både bolig- og erhvervsmarkedet i årene efter krisen, så var det næsten ikke til at tro, at boligmarkedet for alvor var ved at komme i gang igen i 2014. Men det var det, og nogle af dem, der havde muligheden for at investere var dem, der havde privat kapital involveret og ikke skulle låne eller fremmedfinansiere det meste på anden vis. Det gjaldt for eksempel DFE, der tog hul på kvarteret Valby Maskinfabrik. Og de massive investeringer betød, at der begyndte at blive tale om en begyndende boble. I dag kan det måske overraske, at vi allerede tænkte sådan i 2014. Men ja, det gjorde vi.

I Estate Magasin skrev jeg for knap 4 år siden i magasinets leder følgende:

“Hold nu fast i jordforbindelsen

Jeg talte for nogle uger siden med to erfarne bygherrer og opkøbere af ejendomme, som uaf- hængigt af hinanden var bekymret for de stigende priser i boligmarkedet. Den ene sagde endda, at han var begyndt at blive bange for, at han i hans karriere ville nå at opleve den tredje store krise i ejendomsbranchen.

Behøver jeg sige, at den slags udtalelser kommer fra aktører med interesse i boligmarkedet i København og Aarhus. Men har de ret? Både og. Netop nu er der en efterspørgsel i boligmarkedet i netop de to byer, der er meget anderledes end den var i 2005 og 06. Det er reelle beboere, der står klar til at ytte ind og ikke en tandlæge eller folkeskolelærer, der har læst om stigninger på boligmarkedet og derfor køber 2, 3 eller 4 lejligheder op med forventning om en prisstigning.

Det gør en væsentlig forskel.

Og når DFE, som man kan læse i artiklen på side 10, oplever reel og gedigen efterspørgsel på lejelejligheder, så er det tegn på et reelt boligunderskud, som markedet naturligvis bør prøve at imødekomme.”

Hele artiklen med DFE og det, vi dengang troede var ved at være toppen af boligmarkedet, kan læses i magasinet. Se hele magasinet her


Estate Media fylder 10 år. I de kommende uger bringer vi flere ikoniske forsider og historien bag Danmarks førende medie- og videnshus frem mod vores 10-årsjubilæumsnummer, der udkommer 11. juni. Se de tidligere artikler her

Læs også Ikoniske forsider gennem 10 år: Da asset management kom til Danmark

Læs også Ikoniske forsider gennem 10 år: Carlsberg brød gennem muren

Læs også Ikoniske forsider gennem 10 år: Partnere i advokathuse flyttede rundt

Læs også Ikoniske forsider gennem 10 år: Da Skanska opgav entreprenørkampe

Se hele magasinet her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder