Lars Thylander. Foto: Wilfred Gachau

Thylander Gruppen leder lige nu efter ejendomme for 1,2 milliard kr.

– Vi synes, det er svært i øjeblikket. I ejendomsfonden TG Partners VI går vi efter klassiske københavnerejendomme, der kan optimeres. Fondene skal ikke blive alt for store. Vores investeringsperiode løber i 24-36 måneder, og jeg håber da, at vi kan finde det, vi skal, inden for den horisont. Men det skal være de rigtige ejendomme, og vi går ikke på kompromis med ejendommenes beliggenhed eller potentiale, og det skal hænge sammen med prisen. Hvert køb skal give mening, siger Lars Thylander.

Thylander Gruppen har p.t. to fonde åbne med tilbageværende købsmandat for 1,2 milliard kr. Det er begge danske boligfonde.

– I Danske Boligejendomme investerer vi i velbeliggende boligejendomme i større provinsbyer. Byerne er udvalgt på ryggen af de analyser, som Institut for Fremtidsforskning har lavet for os. Det kombineres med ejendomsindsigt og forhåbentligt godt købmandskab. Her har vi sammen med Industriens Pension og PFA investeret over halvdelen af kapaciteten på 1 milliard kr. Og så er der TG Partners VI, som udelukkende investerer i København. Der er investeret for cirka 400 millioner kr. ud af en kapacitet på cirka 1,2 milliard kr., oplyser Thylander Gruppen til Estate Magasin.

Fik et godt tilbud af Blackstone
Alle Thylander Gruppens fonde er closed ended og har en forventet exit efter 7-10 år. Så skal aktiverne sælges, og en ny køber kommer ind.

– Men får vi et godt tilbud, som vi synes, man skal slå til på, så gør vi det. Det var for eksempel det, der skete med ejendommen Klostergården i TG Partners V, som vi lige har solgt til Blackstone. Selvom den var tænkt til en senere exit, så kunne vi se, at regnestykket for os ville blive nogenlunde det samme i sidste ende, når vi havde arbejdet med ejendommen – og så kunne vi lige så godt sælge nu, siger Lars Thylander til Estate Magasin.

Den mest omtalte enkeltinvestering er nok købet og salget af Scala-ejendommen primo 2006. Ejendommen blev købt af en amerikansk investor, og få uger efter solgt til en af Danmarks daværende største udviklere, Centerplan, der havde projekter i gang for over 13 milliarder kr. Avancen blev tippet til at være 75 millioner kr. efter skat. Thylander Gruppen stod både for køb og salg, og ikke mindst var der lagt et langt forarbejde i at analyse og udarbejde en plan for udviklingen af Scala-ejendommen. Det var den, der skulle skabe værdien.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 2, der netop er udkommet

 

Læs også Se listen: Her er de 10 mest aktive investorer i Danmark i 1. kvartal

Læs også Ugen i Ejendom: Advarsel mod høje priser

Læs også Lars Thylander: – Jeg forventer højere afkast i 2018 end markedet generelt





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder