(Foto: Adam Mørk)

International skole sætter yderligere skub i Nordhavn

Mens mere end 70 af ejendomsbranchens topfolk netop her til formiddag hører By & Havns direktør Michael Soetmann fortælle om fremtidens byggeprojekter i Nordhavn på Estate Medias konference, tager Nordhavn endnu et skridt frem. I dag bliver den internationale skole, der flytter fra Hellerupvej til det nye 25.000 kvm. store campus i Københavns Nordhavn, officielt indviet af Prinsesse Benedikte, undervisningsminister Merete Riisager og overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen.

– Med den nye bygning får vi plads til at byde flere danske og internationale elever velkommen, og vi får mulighed for at tilbyde topmoderne undervisning tilpasset eleverne og deres alders- og klassetrin, fortæller Jennifer Weyburn, rektor på Copenhagen International School.

– Det er syv år siden, at vi besluttede os for at flytte, så vi kunne udvide vores kapacitet og imødekomme den efterspørgsel, der er på international uddannelse i Danmark. Derfor er det en meget stor glæde, at vi i dag kan sige, at skolen officielt er åben, siger Brit van Ooijen, formand for bestyrelsen Copenhagen International School.

Den 25.000 kvadratmeter store skolebygning er etableret ned til havnekanten i Københavns Nordhavn på en etableret halvø – omgivet af vand og kommende grønne områder og med kort afstand til den nye metrostation i Nordhavn, som åbner om få år. Bygningen består af fire tårne, som er stablet asymmetrisk oven på skolens base. De fire tårne er indrettet, så de passer til elevernes alders- og klassetrin. Bygningen kan desuden bryste sig af faciliteter som tre fuldstørrelses basketballbaner, et teater med plads til 340 tilskuere samt tilhørende øvelokaler.

12.000 solcellepaneler
Et andet unikt aspekt ved bygningen er facaden, som består af 12.000 solcellepaneler, der dækker et samlet areal på 6.048 kvadratmeter, hvilket gør det til et af verdens største solcelleanlæg integreret i et byggeri.

– Vi har ønsket at skabe et bæredygtigt undervisningsflagskib i midten af Københavns Nordhavn – der på inciterende vis sparker liv til alle sider af den nye bydel igennem en transparent og åben base og en facade, der i kraft af sin funktionalitet og æstetik er et innovativt landmark i den nye bydel, siger Mads Mandrup, arkitekt og partner hos C.F. Møller.

Ejendomsfonden Copenhagen International School, der har styret byggeriet, har også set frem til dagen, hvor de officielt kan overgive bygningen til skolen og sige tak til erhvervslivet og fondene, der har støttet projektet.

– Vi står nu ved vejs ende af et stort og ambitiøst projekt. Udover størrelsen på byggeriet og den innovative arkitektur har det været en stor oplevelse at være med til at etablere en international skole i et helt nyt område som Nordhavn. Vi har set frem til, at vi i dag officielt kan overdrage bygningen til skolen og samtidig sige mange tak til de bidragende parter, der har gjort bygningen mulig, siger John Bo Jacobsen, formand for Ejendomsfonden Copenhagen International School.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder