(foto: Jeudan)

Jeudan sælger Mønten Kollegium for 335 millioner kr. til DIS

DIS har erhvervet Mønten Kollegium fra ejendomsvirksomheden Jeudan for en købesum på 335,5 millioner kr. Handlen er blandt andet, som lejeloven foreskriver, betinget af, at de nuværende lejere ikke ønsker at overtage ejendommen som andelsforening.

– Med investeringen ser vi frem til at skabe et spændende internationalt miljø med fokus på kulturudveksling og -forståelse til inspiration for såvel lokale som udenlandske studerende, siger Malene Torp, adm. direktør for DIS.

DIS vil fortsætte driften af ejendommen som kollegie for danske såvel som DIS studerende – universitetsstuderende fra USA, som er på studieophold i København.

– DIS er en virksomhed, der som Jeudan, driver en langsigtet forretning. Det er glædeligt, at Mønten også i fremtiden vil blive drevet af en institution, som tænker langsigtet, og som samtidigt bidrager til at skabe gode rammer og oplevelser for unge mennesker, som ønsker at studere i København, siger adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren.

DIS er en selvejende non-profit undervisningsinstitution, som er specialiseret i study abroad-ophold af primært ét semesters varighed for studerende fra selektive universiteter i Nordamerika. DIS blev etableret i 1959 og har siden fungeret som en vigtig del af dansk-amerikansk kulturudveksling.

Mønten Kollegium er beliggende på Amager Boulevard 115 i Den Kongelige Mønts historiske bygning fra 1923 og består af 173 studielejligheder af varierende størrelse.

Læs også: 11.516 kvm gammel cykelfabrik skal omdannes til ungdomsboliger i Odense

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder