79 ungdomsboliger på Nørrebro solgt for 96 millioner kr.

Ejendommen skal sælges til investorer i et udbud, der allerede er fuldtegnet, og de 79 værelser den rummer skal udlejes til studerende. Koncenton varetager allerede udleje af ejendommen, der har en samlet projektsum på godt 96 millioner kr.

Den københavnske ejendom blev solgt af Projektselskabet IBI Group til Koncenton. Nybolig Erhverv København har formidlet salget af Lærkevej 11, der ligger i Nordvest. De 79 ungdomsboliger er i alt på 3.000 kvm.

Investering i Koncenton Nørrebro Lærkevej henvender sig til semi-professionelle og professionelle investorer og udbuddet tilbyder en gennemsnitlig forrentning på 9,95 procent over 10 år, hvoraf 5 procent udbetales som årlige aktieudbytter, mens resten er opsparing i form af afdrag på lånet.Forrentningen er baseret på, at ejendommen har samme værdi om 10 år. Men Koncenton understreger naturligvis, at ejerlejligheder i Region Hovedstaden i gennemsnit er steget med 7,6 procent årligt de seneste 20 år – underforstået, at værdien meget vel kan være højere, hvis der ikke kommer nye bobler i boligmarkedet og ungdomsboliger fortsat er i høj kurs på Nørrebro.

Lærkevej 11 finansieres med et 70 procent realkredit lån på 64,4 millioner kr., som betyder, at der er afdraget 9 millioner kr. efter 10 år. Det samlede egenkapitalindskud udgør 30 millioner kr.Der er fri lejefastsættelse i ejendommen, og som investor bliver man tilbudt  anvisningsret til alle boligerne.

IBI er et jysk projektselskabet genopstået efter Sjælsøs konkurs i 2013, hvor Finn Birkjær Nielsen tilbagekøbte domænet IBI.dk, ligesom retten til at anvende IBI og dets binavne som selskabsnavn i Danmark. Det sker sammen med den tidligere direktør for IBI Danmark Bent Friis Pedersen. Samarbejdet mellem de to startede som et venskab i 1982 og har siden være tæt og frugtbart.

IBI koncentrerer sig om boligprojekter i de danske universitetsbyer hvor behov og afkast er tilfredsstillende. Mindre boligenheder bliver prioriteret, fordi behovet for ungdomsboliger og mindre 2-vær lejligheder betragtes som en form for ”commodity” der altid kan udlejes og sælges i markedet.-Der er tale om mindre grad af liebhaveri end hvad angår de større boligenheder, påpeger IBI.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder