De tre storparceller i Vinge består af henholdsvis 5.619 kvm, 12.326 kvm og 8.018 kvm - i alt 26.000 kvm. Foto: Nordicals

26.000 kvm byggegrunde i Vinge sendt i udbud

Byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund tager nu fart. Frederikssund Byråd valgte for nylig Boligselskabet Rosenvænget med Domea.dk som forretningsfører til at etablere over 200 almene boliger i Vinge. Banedanmark færdiggør den nye S-togsstation senere på året, og Slots- og Kulturstyrelsen er netop begyndt at etablere en magasinbygning i Vinge til arkivalier fra Nationalmuseet og Det Kgl. Bibliotek.

Og nu har Frederikssund Kommune netop udbudt tre storparceller med et samlet areal på 26.000 kvm beliggende få hundrede meter fra den kommende S-togsstation.

– Nu giver vi mulighed for at flere kan være med til at udvikle nye boligområder i Vinge. Der er tale om meget attraktive parceller, hvor kommende beboere vil bo meget tæt på den nye station og alligevel midt i naturen med Tvinsmosen, deltaet og det tilhørende dyreliv lige uden for døren, fortæller borgmester John Schmidt Andersen, Venstre, Frederikssund Kommune.

Han ser frem til at vedtage lokalplanen for området endeligt lige efter sommerferien.

På parcellerne er der mulighed for at opføre tæt-lav boligbebyggelse i form af dobbelthuse, rækkehuse, kædehuse og lignende på alle tre storparceller, mens der desuden er mulighed for at opføre etagebebyggelse i to af delområderne.

Lokalplanen for området giver mulighed for at opføre en blandet boligbebyggelse i to til fem etager med mulighed for fælleshus. Investorer skal være indstillet på, at det kommende byggeri skal være certificeret efter DGNB-standard.

De tre storparceller, som udbydes via Nordicals, består af områder på henholdsvis 5.619 kvm, 12.326 kvm og 8.018 kvm – i alt 26.000 kvm.

Forsøger at genstarte nedskaleret byudviklingsprojekt
Ambitionerne var enorme og interessen var umiddelbart stærk, da det storstilede byudviklingsprojekt Vinge et par km uden for Frederikssund blev præsenteret i 2016. Udover S-togsstation og en landskabsbro skulle der i første etape bygges i alt 85.000 kvm boliger, institutioner og erhvervsbyggeri i den nye by Vinge. Siden er byudviklingsprojektet dog løbet ud i sandet og har haft mere end svært ved at tiltrække investorer.

I efteråret 2019 vedtog et stort flertal i byrådet i Frederikssund Kommune at genstarte det engang så storstilede byudviklingsprojekt. Byrådet vil sikre forskellige typer byggeri.

Læs mere i Nye udbud på vej i Vinge – sådan skal projektet tilbage på sporet

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder