Illustration: Mangor & Nagel Arkitekter

Projekt med 200 boliger på vej i Vinge

Boligselskabet Rosenvænget vil nu bygge cirka 200 almene boliger som led i byudviklingsprojektet Vinge et par km uden for Frederikssund. Boligerne bliver på 70-110 kvm. Det drejer sig om rækkehuse på to etager, etageboliger og punkthuse i op til 12 etager.

I sidste uge gav først Økonomiudvalget og siden byrådet i Frederikssund Kommune grønt lys til, at Boligselskabet Rosenvænget og byggeforretningsfører Domea.dk kan bygge de første cirka 200 almene boliger i området. Dermed har projektet vokset sig til dobbelt størrelse, siden Boligselskabet Rosenvænget blev valgt til opgaven i februar.

– Det forpligter at være nogle af de første, så vi lægger alle kræfter i at skabe nogle flotte bygninger med velindrettede boliger og mulighed for fællesskab og byliv omkring dem, siger Kim Randrup, formand for Boligselskabet Rosenvænget, der tidligere har opført mere end 1.500 boliger i Frederikssund og omkringliggende kommuner.

Entreprenør er KPC, mens Mangor & Nagel er arkitekt på projektet.

Vinge har i forvejen cirka 100 indbyggere i det, der hedder Deltakvarteret, som består af række- og parcelhuse.

Kim Randrup forventer, at den endelige godkendelse af projektet ligger klar omkring sommerferien, så første spadestik kan tages i slutningen af 2020.

Hvis tidsplanen holder, kan de første beboere flytte ind i foråret 2022.

Forsøger at genstarte nedskaleret byudviklingsprojekt
Ambitionerne var enorme og interessen var umiddelbart stærk, da det storstilede byudviklingsprojekt Vinge blev præsenteret i 2016. Udover S-togsstation og en landskabsbro skulle der i første etape bygges i alt 85.000 kvm boliger, institutioner og erhvervsbyggeri i den nye by Vinge. Siden er byudviklingsprojektet dog løbet ud i sandet og har haft mere end svært ved at tiltrække investorer.

I efteråret 2019 vedtog et stort flertal i byrådet i Frederikssund Kommune at genstarte det engang så storstilede byudviklingsprojekt. Byrådet vil sikre forskellige typer byggeri.

Læs mere i Nye udbud på vej i Vinge – sådan skal projektet tilbage på sporet

Fakta: Byggeriets partner

  • Bygherre: Boligselskabet Rosenvænget
  • Byggeforretningsfører: Domea.dk
  • Entreprenør: KPC
  • Arkitekt: Mangor & Nagel
  • Sted: Frederikssund Kommune

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder