Bestyrelsesformand Casper von Koskull, Heimstaden-koncernen. Foto: Presse

Forhenværende Nordea-topchef ny formand for Heimstaden

Forhenværende koncernchef i Nordea, Casper von Koskull, som forlod storbanken i 2019, er på onsdagens generalforsamling i Heimstaden blev valgt som ny bestyrelsesformand i det svenske ejendomsselskab.

Heimstaden-koncernen har valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer medregnet den nye formand.

Finske Casper von Koskull har en kandidatgrad i økonomi og erhvervsadministration fra Helsinki School of Economics. Han har bred, international erfaring fra den finansielle sektor, herunder ansættelse i investeringsbanken Goldman Sachs i London og ikke mindst i Nordea, hvortil han kom i 2010. Fra 2015-2019 var Casper von Koskull koncernchef og præsident for banken med hovedsæde i Helsinki.

– Jeg er glad for og stolt over at blive bedt om at tiltræde Heimstaden Bostads som uafhængig bestyrelsesformand. Efter mange år med en imponerende vækst er Heimstaden en førende europæisk aktør inden for ejendomsbranchen. Jeg ser frem til at deltage i den videre udvikling af virksomheden, siger Heimstadens nye formand, Casper von Koskull.

Axel Brändström, Head of Real Assets Investments i Alecta, erstatter Ramsey Brufer som bestyrelsesmedlem, mens Katarina Skalare, Chief Sustainability Officer i Heimstaden, er nyt medlem af bestyrelsen, der er udvidet til 11 personer.

Den nye bestyrelse i Heimstaden:

  • Casper von Koskull, Chairman of the Board (uafhængig)
  • Frans Heijbel (Alecta)
  • Axel Brändström (Alecta)
  • Magnus Nordholm (Heimstaden)
  • Katarina Skalare (Heimstaden)
  • Karmen Mandic (Heimstaden)
  • Erik Glaesel (Heimstaden)
  • John Giverholt (Heimstaden)
  • Stefan Attefall (Heimstaden)
  • Christer Franzén (Ericssons Pensionsstiftelse)
  • Birgitta Stenmark (Folksam Group/KPA Pension)

Ejerforhold og egenkapital
Heimstaden med hovedkontor i Malmø har som majoritetsejer det norske investeringsselskab Fredensborg, der er kontrolleret af investoren Ivar Tollefsen. De andre primære ejere af Heimstaden er de svenske pensionsselskaber Alecta, Folksam og KPA Pension.

31. marts 2020 havde Heimstaden-koncernens portefølje bestående af investeringer i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland og Tjekkiet en bogført værdi på 132 milliarder svenske kr. – omkring 93 milliarder danske kr.

Heimstaden blev grundlagt i 1998 i Sverige og har været etableret på det danske marked siden 2014.

Heimstaden er børsnoteret på Nasdaq First North og Nasdaq Stockholm.

Læs mere om seneste regnskab i Heimstadens danske portefølje udvidet med over 6 milliarder kr.

Og om 2019-regnskabet i Heimstadens lejeindtægter stiger 43 procent til 3,4 milliarder kr.

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder