Den 10.000 kvm store udvidelse af DSV’s domicil i Hedehusene. Illustration: PLH Arkitekter

Transaktionsvolumen: Q1 bragte mere end 50 procents stigning

Transaktionsvolumen for Q1 2020 steg med mere end 50 procent og var præget af handler med logistikejendomme.

Boligsegmentet har i mange år været det segment som har bidraget mest til transaktionsvolumen, men som følge af flere store handler med logistikejendomme blev boligsegmentet overgået af industri- og logistiksegmentet i første kvartal 2020. I Q1 2020 udgjorde industri- og logistiksegmentet hele 30 procent af transaktionsvolumen. Til sammenligning udgjorde segmentet kun 7 procent af volumen i hele 2019.

I Q1 2020 omfattede 3 af de 10 største transaktioner netop logistikejendomme.  Samlet set blev der handlet industri- og logistikejendomme for cirka 4,45 mia. i Q1 2020. Dermed overstiger transaktionsvolumen for segmentet allerede den samlede volumen for 2019, hvor der blev handlet industri- og logistikejendomme for cirka 4,1 milliarder kr.

– Logistiksegmentet har længe været i investorernes søgelys,  idet man som følge af fald i afkastkravene og en øget efterspørgsel fra lejernes side fortsat forventede, at der var belæg for værdistigninger, siger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman Wakefield RED.

Kilde: Cushman Wakefield RED.

Selvom der har været et nedadgående pres på afkastkravene for prime logistikejendomme, kan investorerne i Danmark fortsat få et højere afkast end på tilsvarende aktiver i de øvrige nordiske nabolande.

– Derfor forventer vi fortsat en stor appetit fra investorernes side, og i Q1 i år ser vi et sammenfald med mange store handler indenfor segmentet. Det forventer vi dog ikke bliver tilfældet i de kommende kvartaler, idet udbuddet af attraktive logistikejendomme i Danmark er yderst begrænset. Alene af denne grund forventer vi en lav transaktionsvolumen til trods for en stor efterspørgsel fra investorernes side, siger Nicholas Thurø.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder