Grundstykket i Fredericia. Foto: Colliers

Køber 22.000 kvm stor fabriksgrund som led i byudviklingsprojekt

Fredericia Kommune køber en cirka 22.000 kvm stor grund i Fredericia af den svenske industrikoncern Electrolux. Det sker for 31,5 millioner kr.

Colliers har rådgivet Electrolux, der i 2007 lukkede den tidligere Voss-fabrik og i 2015 rev fabrikken ned.

– Jeg er glad for, at vi har sikret os den gamle Voss-grund, som ligger helt unikt ved Volden og med få minutters gang til både banegården og centrum. Det er en stor grund, som rummer mange muligheder for at udvikle denne del af byen, og det glæder jeg mig til at, vi skal kigge på, siger Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, Socialdemokratiet.

Et enigt byråd ønsker at fortsætte udviklingen af området nord og syd for Sjællandsgade. Fredericia Kommune overtager grundarealet 15. februar. I handlen indgår to grundarealer: Vester Voldgade 15 og Sjællandsgade 2.

Grundarealet indgår i planerne for voldprojektet. En del af byudviklingsprojekt er etablering af en bro over Prangervej og genskabelse af den oprindelige voldfod i Vester Voldgade. Området beskrives i kommuneplanen som et muligt kommende by- og omdannelsesområde.

– Fredericia Kommune har planer om at udvikle hele området, der rummer et stort potentiale for de rigtige investorer, og vi ved, der er en stigende interesse for arealet, primær fra nationale investorer. Derfor er det vores vurdering, at kommunen var den helt rigtige køber til denne grund, siger partner og direktør René Neesgaard, Colliers Vejle.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder