Patrik Hall, Heimstaden
Adm. koncerndirektør Patrik Hall, Heimstaden. Foto: Lasse Åkerström

Heimstaden vil bygge 3.300 boliger til 2,1 milliarder kr.

Det svenske ejendomsselskab Heimstaden Bostad har netop fået bevilget et lån på 3 milliarder svenske kr. – knap 2,1 milliarder danske kr. – af Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Det sker til at opføre omkring 3.300 økonomisk overkommelige og energieffektive boliger i fem svenske byer.

Det fremgår ikke af meddelelsen hvilke fem svenske byer.

– Som en langsigtet investor er det en del af vores DNA at udvikle overkommelige boliger med høj energiudnyttelse. Projektet vil skabe værdi både fra et socialt såvel som et miljømæssigt aspekt, og det er med stor glæde, at vi fortsætter med dette vigtige projekt i samarbejde med EIB, siger adm. direktør Patrik Hall, Heimstaden.

Heimstaden-koncernen havde per 30. juni 2019 en portefølje bestående af investeringer i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland og Holland. Den bogførte porteføljeværdi var 103,5 milliarder svenske kr. – omkring 72 milliarder danske kr. med dagsaktuelle kurser.

Det svenske ejendomsselskab med hovedkontor i Malmø har som majoritetsejer det norske investeringsselskab Fredensborg, der er kontrolleret af investoren Ivar Tollefsen. De andre primære ejere af Heimstaden er de svenske pensionsselskaber Alecta, Folksam og KPA Pension.

Cirka 98 procent af Heimstadens investeringer er i boliger.

Læs mere i Heimstaden-koncernens portefølje runder 100 milliarder svenske kr. (+)

Læs også Tre udenlandske investorer bag en tredjedel af boligtransaktioner (+)

Læs også Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark (+)

Læs også Heimstaden køber 277 boliger: Vi beholder dem så langt øjet rækker (+)

Læs også Niam sælger 277 sjællandske boliger til Heimstaden for over 0,5 milliard kr. (+)

Læs meget mere om Danmarks største ejendomsinvestor gennem de sidste 5 år, Heimstaden, i den nyeste udgave af Estate Magasin. Læs magasinet her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder