Den kommende HTH-butik i Kolding Retailpark

Lempet lokalplan fører til ny lejer af 1.500 kvm i butikscenter

Det store, hesteskoformede butiksbyggeri over for Kolding Storcenter kommer i starten af 2020 også til at indeholde en 1.500 kvm køkkenbutik. Det er køkkenkæden HTH, som har valgt at flytte aktiviteterne fra Albuen over i Kolding Retailpark på Skovvangen.

Nordicals Trekantområdet står for udlejningen af lokalerne i Kolding Retailpark, og her er man tilfreds med, at køkkenfirmaet rykker ind.

– HTH er et spændende navn at få ombord, for virksomheden er velkendt, velrenommeret og veldrevet. Det er en fantastisk butik at få ind i Kolding Retailpark, siger erhvervsrådgiver Martin Becker Overgaard, Nordicals Trekantområdet.

Han oplyser, at der er god interesse for de resterende 2.600 ledige kvm i Kolding Retailpark, som ejes af Kolding Retailpark ApS med Jan Momsen Huusmann og Claus Høegh-Jensen som reelle ejere. De ejer hver 50 procent.

Poul Erik Bech: Lemp lokalplaner
Trods flere års opsving kæmper de fleste byer med tomme butikslokaler. Omkring 800.000 butikskvadratmeter står tomme over hele landet, og andelen af tomme butikker har, ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, bidt sig fast på et niveau tre gange så højt som før finanskrisen.

Det fik i denne uge landets største mæglervirksomhed, EDC Poul Erik Bech, til at opfordre kommunerne til at være mere fleksible med, hvad tidligere butikslokaler kan bruges til.

– Nethandel er en stor del af forklaringen, men nogle kommuner har forstærket tendensen ved at dræne bymidter og handelsgader for liv: De har godkendt indkøbscentre og boksbutikker uden for centrum, og nogle har flyttet uddannelsessteder til udkanten af byen, selvom unge er med til at skabe liv. Det er på tide, at kommunalpolitikerne sætter bymidten på dagsordenen og aktivt opstiller et mål om at genskabe liv, hvor det er muligt, siger grundlægger Poul Erik Bech, EDC Poul Erik Bech, med håb om at få lempet lokalplaner.

Læs mere i Til kamp mod butiksdød: Oplagt at fortætte butiksstrukturen mange steder

Lempelse af lokalplan i Kolding
Som Estate Pluss skrev i august, har Kolding Retailpark, der blandt andet tidligere har huset Silvan, fået lempelser i lokalplanen, så bygningerne nu må huse et mere mangfoldigt handelsliv. Lokalplansændringen blev vedtaget tidligere på sommeren.

Læs mere i Lokalplanslempelse sætter gang i udlejningen i butikscenter (+)

Seneste nyheder om retail:

Shoppingcenter med 17 butikker i hovedstaden solgt til ejendomsselskab (+)

Scandinavian Shopping Center Partners køber jysk center med 35 butikker (+)

Blue Capital investerer i butiksejendom i Roskilde

Hotel må lade livet i forbindelse med 7.800 kvm butiksudvidelse (+)

Madmarked konkurs efter halvandet år

Læs flere nyheder om retail her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder