Foto: Newsec

Klimadebat påvirker danskernes boligvalg

Når man spørger boligsøgende danskere, hvilke tekniske foranstaltninger der betyder mest for dem ved valg af ny bolig, svarer flest, at et energirigtigt varme- og ventilationsanlæg er vigtigst. På andenpladsen kommer hurtig internetforbindelse. For få år siden var det omvendt den hurtige netforbindelse, der vejede tungest. 6 ud af 10 boligkøbere prioriterer den energirigtige bolig.

Det viser en ny spørgeanalyse blandt 2.000 aktuelt boligsøgende i EDC’ køberkartotek.

Spørger man de boligsøgende til, hvorfor en energirigtig bolig er vigtig, svarer flest, at det er på grund af de lavere udgifter til opvarmning, el og vand. 37 procent angiver, at de søger en energirigtig bolig mest af hensyn til klimaet og miljøet.

– Klimadebatten har tag i danskerne, og det gælder også valget af ny bolig. Det er i mine øjne en markant holdningsændring, at så mange prioriterer et lavt energiforbrug primært af hensyn til klimaet og miljøet.

– Tidligere var det i høj grad alene de økonomiske fordele, der fik boligkøberne til at interessere sig for energiforbruget, siger kommunikationschef Jan Nordmann, EDC.

’Særdeles fornuftig totalløsning’
Det er især mænd, der går efter en energirigtig bolig, idet dette prioriteres højest af 64 procent af de mandlige købere mod 57 procent af kvinderne.

Geografisk er det især på Sjælland og i hovedstadsområdet, at flest går efter en energirigtig bolig. I hovedstadsområdet angiver 44 procent, at de ønsker en energirigtig bolig primært af miljø- og klimamæssige årsager. I Nordjylland gælder det ’blot’ 30 procent.

– Samtidig mærker vi en stigende forståelse for, at miljørigtighed koster lidt ekstra. Boliger med fine energimærker koster i reglen lidt mere, men når de efterfølgende års besparelser på energiforbruget indregnes, ender vi som oftest med en særdeles fornuftig totalløsning, også økonomisk set, siger Jan Nordmann.

Undersøgelsen er gennemført blandt 2.000 aktuelt boligsøgende personer i juli.

Læs også Pensiondanmark lander aftale om bæredygtigt boligbyggeri til over 1,5 milliard i Køge

Kilde: EDC, juli 2019
Kilde: EDC, juli 2019

Læs også Sidste års rekorduge på boligmarkedet slået

Læs også Frederiksberg-lejligheder steget 1 million kr. på fem år

Læs også Boligskattereform kan presse lejlighedspriser i Aarhus ned med 9 procent

Læs også – Boligmarkedet i god form med stabil udvikling i priser og salg





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder