– Boligmarkedet i god form med stabil udvikling i priser og salg

Mens Colliers har registreret, at transaktionsvolumenen i det danske marked for erhvervs- og investeringsejendomme faldt til 19 milliarder kr. i 1. halvår 2019 fra 30 milliarder kr. i 1. halvår 2018, ser det anderledes ud på det private boligmarked.

– Kigger man på boligmarkedsstatistikkerne over årets 1. halvår, er man ikke i tvivl om, at det danske boligmarked er i god form med stabil udvikling i priser og salg, lyder det fra Nybolig.

Ifølge en rundspørge blandt Nyboligs 220 forretninger melder halvdelen – 50 procent – af forretningerne om et enten godt eller meget godt boligsalg årets første seks måneder, mens 31 procent har oplevet status quo. 16 procent har enten haft et dårligt eller meget dårligt 1. halvår, mens 3 procent svarer ’ved ikke’.

– Generelt er det meget positive tilbagemeldinger i et marked, hvor der ellers har været rygter om en opbremsning, og selvom der også er områder i landet, hvor der er noget tilbage at ønske, er det det samlede billede alt i alt værd at glæde sig over, og intet tyder på, at året ikke vil fortsætte på samme måde, siger direktør Peter J. Mattsen, Nybolig.

Ifølge ham dækker undersøgelsen over store regionale forskelle.

– Traditionelt er der desværre langt fra top til bund på det danske boligmarked, og her er vi oppe imod så stærke kræfter som urbanisering og demografisk udvikling, som man ikke kan stille meget op imod, siger Peter J. Mattsen.

Læs også Colliers: Transaktionsvolumen falder fra 30 til 19 milliarder kr. på halvt år

Læs også Internationale investorer går efter disse ejendomme i Danmark (+)

Læs også Disse investorer dominerede i første kvartal (+)

Læs også RED: Internationale investorer vil søge mod Danmark trods faldende transaktionsvolumen

Læs også Danske investorer øger aktivitet – udenlandske mindsker

Læs flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder