Colliers’ grundlægger forlader butikken – Hans Vestergaard sælger ud

Hans Vestergaard har solgt Colliers i Sverige til Colliers International Group Inc., efter at han i januar 2017 solgte sine tilbageværende dele af Colliers i Danmark.

Hans Vestergaard grundlagde virksomheden i Danmark i 1988 under navnet ’Ejendomsmæglerfirmaet Hans Vestergaard Erhvervsejendomme’, og i 2004 fulgte etableringen i Sverige. Få år efter udvidede Hans Vestergaard med en række partnere. Firmaet var markedsledende i Jylland og på Fyn, men kæmpede med også at blive blandt de største i det vigtige københavnske marked.

Med købet af Sadolin & Albæk i 2018 slog det for alvor igennem, og Colliers er i dag Danmarks største mægler med en ifølge egne oplysninger markedsandel på over 30 procent. Og nu har Colliers International altså fundet det rigtigst også at få styr på det svenske marked.

Det var allerede i 2013, at Hans Vestergaard startede processen efter nogle udfordrende år ovenpå finanskrisen. Han gennemførte  dengang et generationsskifte og overdrog den daglige ledelse af virksomheden til adm. direktør Jeppe Schønfeld og COO Peter Lassen.

– Det har været 31 gode og sjove år i Colliers, men jeg har besluttet mig for, at tiden nu er moden til at slutte som ejendomsmægler og rykke over på ejersiden, siger Hans Vestergaard.

Det gør han så endegyldigt.

– Det er min egen beslutning at forlade Colliers, men det er da ikke uden vemod, for jeg har gennem årene arbejdet sammen med mange gode mennesker, og jeg har elsket mit job. Min hverdag har været præget af dynamik, spontanitet og et højt tempo. Jeg er 62 år og vil nu skrue en anelse ned for tempoet, så må vi jo se om det lykkes, siger Hans Vestergaard med et glimt i øjet og tilføjer, at han bestemt regner med at skulle omgås kollegerne fra Colliers professionelt i fremtiden.

Hans “efterfølger” i spidsen for Colliers Peter Winther takker for opbygningen af den koncern, som han nu står i spidsen for.

– Jeg har kendt Hans i mange år og har dyb respekt for alt det, han har opbygget i sit mangeårige virke i ejendomsbranchen. Jeg vil gerne på egne og hele Colliers’ vegne takke Hans for samarbejdet og ønske ham alt det bedste fremover, siger CEO Peter Winther, Colliers.

Læs også Industriens Pension henter porteføljemanager hos ATP

Læs også Her er årets bedste ejendomsadvokater

Læs også Arkitektgruppen skifter navn og retter fokus mod investering





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder