Fra venstre Thomas Thordal Sevelsted, Henrik Westermann, Steen Puch Holm-Larsen og Sven Frode Frølund, der kom til Bech-Bruun i januar efter 6 år som associate på London kontoret Simpson Thacher & Bartlett. Foto: Estate Media.

Her er årets bedste ejendomsadvokater

Chambers og Legal 500, de internationale ”Michelinguider” til advokater over hele verden, har begge fået årets prioriteringer af de bedste ejendomsadvokater i Danmark på plads.

Chambers og Legal 500 er de største databaser, hvis man vil finde en anerkendt advokat i Danmark, da der ikke er lignende rankings i Danmark. Udover interviews og anbefalinger fra klienter sidder omkring 150 konsulenter hvert sted og ser på en række andre faktorer. De individuelle advokater bliver anbefalet på baggrund af deres juridiske viden og erfaring, deres evner, effektivitet og service over for klienterne. Advokaterne inddeles i bånd, hvor 1 er det bedste.

Som sædvanlig er det velkendte advokatkontorer i ejendomsbranchen, der topper listen, men der er også overraskelser.

Den største er nok, at Aumento, der er et kontorfællesskab mellem selvstændige advokater er rykket ind på Legal 500 i det, de kalder bånd 4. Advokatkontorerne er hos Legal 500 opdelt i 4 kategorier, og her har Aumento nu lagt sig blandt de anbefalede på nederste trin. Blandt de erfarne ejendomsadvokater, der har et skrivebord i advokatfællesskabet er den tidligere Bech-Bruun partner Irene Wittrup og tidligere DLA Piper og Nordia-partner Torben Mauritzen.

Den anden større ændring er, at Bech-Bruun efter at være rykket ned i bånd 2 nu har generobret pladsen på toppen sammen med blandt andet Gorrissen Federspiel, der på ejendomssiden er rykket ned i bånd 2.

I det danske marked er det nok de færreste, der kigger på de internationale ranking-lister. Men sidder man som kapitalfond eller udenlandsk investor, så kan det have stor betydning, at man kan henføre sit valg af advokat til en placering på en international rangliste. Det er med til at blåstemple kontoret, og derfor er det også prestigefyldt at komme med på listen.

Omvendt vil det typisk også være svært at blive placeret på listen, hvis man ikke både har internationale og større klienter, og hvis man ikke kommer fra et advokatkontor, der i hvert fald en gang imellem sidder med de store og komplekse sager og transaktioner.

Molt Wengel er faldet en plads og ligger nu i bånd 3, mens Njord og Sirius Advokater begge er gået en plads op.

Sidste år var Winsløw Advokatfirma og Sirius Advokater helt nye, men de har altså begge formået at fastholde deres position på listen og for Sirius’ vedkommende at rykke yderligere op. Endelig er Delacour, der i juni 2018 blev en del af DLA Piper, røget ud af listen.

Her er Legal 500-prioriteringen af de danske ejendomsadvokater.

Bånd 1
Accura
Bech-Bruun
Bruun & Hjejle
Gorrissen Federspiel
Kromann Reumert
Plesner
Viltoft

Bånd 2
DLA Piper Denmark
Horten
Lundgreens
Kammeradvokaten
Skau Reipurth & Partnere

Bånd 3
Clemens
Elmann
Molt Wengel Advokatpartnerselskab
Njord Law Firm
Nordia Advokatfirma
Sirius advokater

Bånd 4
Aumento Law Firm
Dahl Law Firm
Galst
Gangsted
Innova
Lund Elmer Sandager
Mazanti-Andersen Korsø Jensen
Moalem Weitemeyer Bendtsen
Winsløw Law Firm

Sådan vurderer Chambers de danske ejendomsadvokater (kun Fast Ejendom og ikke Entreprise)
(se grundlaget for vurderingen her)

Bånd 1
Accura
Bruun Hjejle
Kromann Reumert
Plesner

Bånd 2
Bech-Bruun
Gorissen Federspiel
Lundgrens

Bånd 3
Horten

Når det gælder rådgivning om entreprise og projektudvikling er fordelingen lidt anderledes hos Chambers. Her ligger Gorrissen Federspiel og Kammeradvokaten også med helt i top sammen med Plesner og Viltoft. 

Bånd 1
Gorrissen Federspiel
Kammeradvokaten
Plesner
Viltoft

Bånd 2
Bech-Bruun
Bruun & Hjejle
Molt Wengel
Skau Reipurth & Partnere

Bånd 3
DLA Piper Denmark
Horten
Kromann Reumert
Lundgrens

Se hvilke individuelle advokater, der fremhæves som branchens bedste her

Læs også 7 profiler har sat sig fast på toppen (+)

Læs også Kvindefag? Ikke på toppen af ejendomsadvokaternes rankings (+)

Læs også Kvindelig dansk ejendomsadvokat til tops i international ranking

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder