(Foto: Casa)

Casa-formand Eivind Kolding: – Vi skal bygge billige boliger

For at opretholde København som en inkluderende by med plads til forskellighed skal der være flere billige boliger, så socialt udsatte ikke udstødes fra byen. Det er den overordnede tanke bag anbefalingerne fra en ny tænketank, som består af en række af branchens aktører.

Tænketanken overdrager i dag seks anbefalinger, som inkluderer et forslag om at stille krav om 5 procent boliger med en husleje på maksimalt 3500 kr. ved nybyggeri og renoveringer, til bl.a. overborgmester Frank Jensen og direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

– Der er et stort behov for flere betalelige boliger i København til vores udsatte borgere. Vi kan se, at antallet af billige boliger falder. Den udvikling skal vi have vendt, hvis København skal være en blandet og inkluderende by. Det kræver, at kommunen, boligorganisationer og private vil være med til at løfte opgaven, siger Eivind Kolding, der er formand for tænketanken og bestyrelsesformand for Casa Group.

Det er socialborgmester Mia Nyegaard, der har nedsat tænketanken, som hermed opfordrer virksomheder, ejendomsselskaber og pensionskasser til at tage større socialt ansvar ved at udvikle strategier og handleplaner for socialt bæredygtige investeringer.

– Det kræver, at vi tænker nyt, hvis vi skal have flere betalelige boliger til udsatte københavnere. Derfor er jeg glad for at en bred kreds af mennesker er enige om de seks anbefalinger. Det er vigtigt, at udsatte borgere føler sig som del af den by, de bor i, og det kræver, at de har adgang til en bolig. København oplever stor økonomisk vækst, men det må aldrig blive en by, hvor kun folk med høje indkomster kan bo. Vi skal være en blandet by, og det er også det, der er københavnernes ønske, siger Mia Nyegaard.

Medlemmer af tænketanken:

* Eivind Kolding, bestyrelsesformand Casa Group

* Ib Enevoldsen, adm. direktør, Rambøll

* Mette Margrethe Elf, projektchef, Realdania

* Tony Christrup, direktør for byudvikling og public affairs, Arkitektgruppen

* Jan B. Sørensen, adm. direktør, A/I

* Jens Elmelund, adm. direktør, KAB

* Guri Weihe, chef for Strategi og Kommunikation, KommuneKredit

Læs også: Boligorganisation opfører Danmarks første boligblokke af træ

Læs også: Torben Modvig overtager rekordstor Casa-ordrebog på 3,5 milliarder kr.

Læs også: Anne Skovbro: Det virker, når vi driver processen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder