Aarhus. Foto: Runi Photopop/Visit Aarhus

Newsec: Transaktionsvolumenen faldt med op til 17 procent fra 2017 til 2018

Den danske transaktionsvolumen landede i 2018 på 72-76 milliarder kr., vurderer Newsec Advisory, der til sammenligning vurderede omsætningen til at være 87 milliarder kr. i rekordåret 2017.

Hvis tallene fra Newsec Advisory tages for pålydende, betyder det, at transaktionsvolumenen faldt med op til 17 procent fra 2017 til 2018.

– Der er fortsat stor interesse for ejendomsinvesteringer blandt både danske og udenlandske investorer. For de primært beliggende ejendomme i de største byer er der særlig stor efterspørgsel, og konkurrencen fra især tyske, svenske og amerikanske investorer er massiv.

– Udbuddet er relativt begrænset i forhold til i vores nabolande, og da priserne samtidig er steget en del de sidste par år, tager købs- og salgsprocessen længere tid i dag end for blot 12 måneder siden, siger Morten Jensen, der er seniorpartner, direktør og leder af afdelingen for vurdering og research i Newsec Advisory.

Læs også Newsec: Transaktionsvolumenen falder 10 procent på et år

Seniorpartner, direktør og leder af afdelingen for vurdering og research i Newsec Advisory, Morten Jensen. Foto: Newsec

Morten Jensen har tidligere oplyst til Estate Media, at tallene for transaktionsvolumenen bygger på data, som Newsec Advisorys afdeling for vurdering og research kan se gennemført i markedet – og ikke udelukkende på Newsecs egne transaktioner.

Danske versus udenlandske aktører
I 2018 blev det danske ejendomsinvesteringsmarked – ifølge Newsec Advisory – delt fifty-fifty mellem danske og udenlandske aktører.

Det er særligt det stabile politiske miljø, den generelle økonomiske vækst og lave renter i et dansk ejendomsmarked, som udlandet anser for at være mere sikkert end andre europæiske markeder, er vurderingen fra Newsec Advisory.

For mere sekundære beliggende erhvervsejendomme er der – ifølge Newsec Advisory – også fortsat god aktivitet, specielt i byer som Brønshøj, Glostrup og Karlslunde, hvor 2018 bød på en række transaktioner i prisstørrelsen 40 til 120 millioner kr.

– I Storkøbenhavn handles kontorejendomme til et afkast i niveauet 5,5 til 7,5 procent og logistikejendomme til et afkast i niveauet 6,0 til 8,0 procent. For boligudlejningsejendomme er der specielt høj aktivitet i byer nord for København, herunder Hillerød, Gentofte og Kongens Lyngby, hvor der handles ejendomme til et afkast i niveauet 4,0 til 6,0 procent, erfarer Newsec Advisory.

Læs også Rundspørge: Travlt 2018 sluttede med stærk slutspurt for mæglere (+)

Læs også Ejendomsbranchen forventer faldende værdier

Læs også CBRE: Dansk transaktionsmarked nu størst i Norden (+)

Læs også CBRE: Transaktionsvolumenen i Danmark falder 10-20 procent i 2018

Læs også Direktør i Newsec Advisory efter tilbagegang: Integration og investeringer koster (+)

Læs også Newsec Advisorys overskud falder 79 procent til 1,5 million kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder