Adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Colliers: Ét boligsegment trodser faldende transaktionsaktivitet

Ligesom andre erhvervsmæglere vurderer Colliers, at 2018 ikke når op på samme, høje niveau som i 2017, når det gælder transaktionsvolumen på det danske boligmarked.

Blandt andet ses i øjeblikket et stigende udbud af store og dyre lejelejligheder, hvor efterspørgslen fra de boligsøgende er langt kraftigere efter mindre lejligheder. Det betyder, at lejepriserne på nye boligudlejningsejendomme og -projekter stagnerer.

De professionelle investorer vil stadigvæk gerne investere, men de er forsigtige med at lægge forventninger om meget høje lejepriser til grund for deres investering, mener adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark:

– Investorerne vil gerne købe, men de vil ikke købe for dyrt og derfor er transaktionsaktiviteten aftagende. Investorerne vil ikke basere deres investeringer på en forventning om et lejeniveau, som de ikke anser for realistisk.

– Undtagelsen fra dette udgangspunkt for boligmarkedet er investeringsmarkedet for ældre boligejendomme, der er underlagt omkostningsbestemt leje. Her er investorefterspørgslen fortsat meget høj og de direkte afkast meget lave, siger Peter Winther i forbindelse med Colliers’ nye kvartalsanalyse.

I analysen anføres det, at et øget udbud af dyre lejeboliger skaber misforhold mellem prisforventninger på sælger- og købersiden på investeringsmarkedet.

Læs også Newsec: Transaktionsvolumen falder 10 procent på et år

Læs også Her er de bedste ejendomsrådgivere i Danmark – og i verden (+)

Læs også Investorer: Afkast på investeringsejendomme falder frem til 2020

Læs også Jeudans milliardkøb af PwC-domicil topper listen over største transaktioner (+)





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder