Adm. direktør Henrik Garver. Foto: FRI

FRI-direktør efter ny MgO-kendelse: Stor lettelse for rådgiverne

– Det er en ulykkelig sag, som alle er enormt ærgerlige over. Men det er en lettelse for rådgiverne at se, at ansvaret i sagerne også kan falde ud til anden side.

Det siger direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Henrik Garver, til fagbladet Ingeniøren.

Det sker i kølvandet på, at en voldgiftsret nedsat af Voldgiftsnævnet, Byggeri og Anlæg fredag den 14. september afsagde en kendelse, som pålægger MTH Groups datterselskab Enemærke & Petersen at betale 2,8 millioner kr. eksklusive moms og sagsomkostninger for anvendelse af MgO-vindplader på en rækkehusbebyggelse. Materialevalget blev foretaget i foråret 2013, og arbejdet blev påbegyndt i august 2013 og afsluttet i april 2014.

I den første prøvesag – afsagt 21. juni 2017 – om MgO-plader var resultatet det modsatte, eftersom det var totalrådgiveren, der blev kendt erstatningsansvarlig, mens entreprenøren Enemærke & Petersen blev frifundet. Forskellen mellem den første prøvesag og den nye er, at det i den første sag var totalrådgiveren (også et arkitektfirma), der godkendte brugen af MgO-plader som en egentlig projektændring.

Kendelsen fra Voldgiftsnævnet er endelig.

Læs mere i Uventet MgO-afgørelse: MTH Group nedjusterer forventninger til et underskud på 400 millioner kr.

Læs også Overraskende afgørelse i MGO-sag lægger ansvaret på rådgiveren





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder