Sådan kan det højeste højhus i ”Bestseller Village & Tower”-projektet komme til at se ud i udkanten af Brande. Illustration: Bestseller

Byråd åbner op for lokalplanændringer forud for Bestseller-projekt med 320 meter højhus

Et enigt byråd i Ikast-Brande Kommune vedtog mandag aften at sende ændringer af lokalplanen i høring, som betyder, at det planlagte 645.000 kvm store ”Bestseller Village & Tower”-projekt, som Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen står bag, er kommet et stort og vigtigt skridt videre.

– Der er en stolthed i byrådet. Det er en outstanding og once in a lifetime-mulighed, siger borgmester Ib Boye Lauritsen (V) til TV Midtvest.

Høringsfasen bliver fra 19. september til og med den 14. november i år.

Hvis alt går efter Anders Holch Povlsens plan, er projektet med den nye bydel i udkanten af Brande vedtaget i december og kan påbegyndes i 2019.

Flere højhuse godkendt
Ændringerne i lokalplanen, som nu sendes i høring, giver lov til, at der kan opføres ét højhus på op til 320 meter, ét højhus på op til 75 meter, to højhuse på op til 50 meter samt ét højhus på op til 40 meter.

Planen er, at den nye bydel skal have blandt andet butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter og uddannelsesinstitutioner.

Bydelen skal – efter Anders Holch Povlsens plan – stå klar i 2023 og er planlagt til at blive 645.000 kvm, hvilket svarer til 88 fodboldbaner, hvoraf omkring en tredjedel skal være bebygget i første omgang.

Projektansvarlig i Bestseller Anders Krogh siger:

– Der er stadig meget lang vej, til projektet er en realitet, og lige nu afsøger vi bare muligheder. Der kan med andre ord stadig ske mange ting i forhold til det endelige projekt, og derfor vurderer vi også, at det på nuværende tidspunkt er alt for tidligt at udtale os konkret om projektet.

Bestseller vil finansiere hele den nye bydel, men vil ikke oplyse den estimerede projektpris.

Fakta: De 10 højeste bygninger i Europa

  • 373,7 meter: Federation Tower, Moskva, Rusland
  • 354,1 meter: OKO, Moskva, Rusland
  • 338,8 meter: Mercury City Tower, Moskva, Rusland
  • 309,8 meter: The Shard, London, England
  • 308,9 meter: Eurasia: Moskva, Rusland
  • 301,6 meter: CoC: Moscow Tower, Moskva, Rusland
  • 293,1 meter: Skyland 1, Istanbul, Tyrkiet
  • 293,1 meter: Skyland 2, Istanbul, Tyrkiet
  • 280 meter: Metropol Istanbul, Istanbul, Tyrkiet
  • 280 meter: Emaar Square, Istanbul, Tyrkiet

Kilde: Ritzau

Læs også Byråd tager stilling til Bestseller-by på 645.000 kvm

Læs også Store planer hos Bestseller: Brande får højhus på over 200 meter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder