Foto: Biltema

Detailkæde åbner flere butikker gennem eget ejendomsselskab

Biltema, som har 11 varehuse i Danmark, udvider inden sommeren 2019 med 2 danske varehuse – og det skal foregå gennem detailkædens eget ejendomsselskab.

De nye varehuse i Roskilde og Hjørring er et led i en større plan om flere varehuse i Norden. For at kunne koordinere de mange ekspansioner har detailkæden oprettet sit eget ejendomsselskab, Biltema Real Estate, som har selvstændige aktieselskaber i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

– Vi går meget op i selv at klare det hele. Vi vil selv købe ejendomsjorden, bygge varehusene og derefter selv eje og styre dem. Vi tror på, at det giver betydeligt bedre varehuse, og på den måde kan vi også sikre, at vores byggerier er miljøvenlige og lever op til vores krav, siger Daniel Wellbro, bestyrelsesmedlem i Biltema Real Estate Denmark.

Egenfinansiering
Biltema Real Estate ejer alle Biltemas ejendomme på i alt over 800.000 kvm og ejer yderligere 200.000 kvm, når igangværende projekter medregnes.

– Vi drømmer jo om hele tiden at åbne flere varehuse, og nu har vi styr på modellen for det. Så er det bare om at finde de rigtige byggegrunde med god beliggenhed, siger adm. direktør Jacob Borring Møller, Biltema Danmark.

Finansieringen af varehusene kommer ikke til at gå igennem banker eller andre eksterne finansieringsmuligheder.

– Vi ønsker ikke at være i hænderne på andre. Derfor finansieres vores byggerier udelukkende for egne midler, siger Jacob Borring Møller.

I dag findes der flere end 140 Biltema-varehuse i Norden, og i løbet af de næste 5 år skal 50 nye Biltema-varehuse åbnes i Norden.

Læs også Rapport: Shoppingcenter i Odenses centrum forværrer butiksdød

Læs også 7-Eleven ønsker at åbne op imod 60 butikker

Læs også Ejerfamilie sætter Rødovre Centrum til salg

Læs også 15.000 kvm butikker på vej vest for hovedstaden

Læs også Aldi skal flytte eller udvide 150 butikker

Læs også Hines har fundet 2 luksusbrands til strøgbutikker

Læs også Projektudvikler: Jeg er overrasket over Nykøbing Falster (+)

Læs også Coop fortsætter ekspansion af FDB Møbler og åbner butik i Odense

Læs også Fortsætter oprydning – vil sælge shoppingcentre for op mod 2,9 milliarder kr. (+)

Læs mange flere nyheder om butikker her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder