Rækkehuse. Foto: Arkiv

Transaktionsvolumenen for huse stiger og runder 56 milliarder kr. i første halvår

56,5 milliarder kr.

Så stor var transaktionsvolumenen for huse i Danmark i løbet af årets første 6 måneder, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Det er rundt regnet 3 milliarder kr. mere end i samme periode sidste år og svarer til en vækst i transaktionsvolumenen på 5,6 procent.

Flere kommuner adskiller sig markant fra landsgennemsnittet, idet der har været store stigninger i købesummen. I 17 kommuner blev der i første halvår i år solgt huse for minimum 20 procent mere end i de første 6 måneder af 2017.

Fynsk topscorer
Topscoreren er Nyborg Kommune, hvor der i år indtil videre er omsat for 217 millioner kr. Det svarer til en stigning i købesummen på 47 procent. De øvrige kommuner i top fem er Norddjurs, Kolding, Holbæk og Kerteminde.

– Hussalget er generelt i vækst, men vi ser, at aktiviteten er rykket ud i provinsen. Derfor er størstedelen af de kommuner, der er vækstet mest, også områder, der ikke ligger i eller omkring hovedstaden. Men det er uden tvivl områder, der præsenterer et værdifuldt alternativ, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nedgang i 24 kommuner
I den anden ende af skalaen ligger 24 kommuner, hvor den samlede købesum for første halvår ligger under sidste års niveau. Det drejer sig hovedsageligt om kommuner i og omkring København og Nordsjælland.

I Vallensbæk Kommune er der blevet handlet huse for 35 procent mindre end i første halvår sidste år, og i Rødovre gælder det 26 procent, mens Tårnby oplever en nedgang på 10 procent.

 

Oversigt over kommuner, hvor købesummen er vækstet fra første halvår 2017 til 2018 med minimum 20 procent i købesummen – villaer og rækkehuse:

Opgørelsen er baseret på den samlede købesum på villaer og rækkehuse fordelt på kommuner. Kun kommuner, hvor der har været minimum 5 handler pr. måned er taget med i opgørelsen. Kilde og grafik: Boligsiden.dk

Læs også Ejendomsinvestorer fastholder lavere forventninger til 2018

Se også De største transaktioner i Danmark (+)

Se også Her er de 10 mest aktive investorer i Danmark i 1. kvartal (+)

Læs også CBRE: Transaktionsvolumenen i Danmark steg 20 procent i 1. kvartal

Læs også Sadolin & Albæk: København blandt førende byer for ejendomsinvesteringer – også i fremtiden

Læs mange flere nyheder om transaktioner her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder