Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen

Forbrugerombudsmand og EU til Airbnb: Oplys den fulde pris hurtigere

De europæiske forbrugermyndigheder CPC har sammen med Europa-Kommissionen bedt Airbnb om at oplyse den fulde pris for overnatning hurtigere og gennemsigtigt. Desuden er udlejningsportalen blevet bedt om at ændre en række aftalevilkår, så selskabet opfylder europæisk lovgivning.

Det er ifølge CPC, Europa-Kommissionen og den danske forbrugerombudsmand vigtigt, at forbrugerne kender den totale pris for overnatningen, og at de let kan sammenligne priser for at træffe det bedste valg, når de søger efter lejemål på Airbnb.

– I dag præsenteres forbrugere, der søger efter overnatningsmuligheder på Airbnb, til at begynde med for én pris. Når de klikker sig videre i bestillingsprocessen, stiger prisen, fordi der efterfølgende pålægges administrations- og evt. rengøringsgebyrer, bemærker forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Forbrugerombudsmanden deltager i et EU-samarbejde mellem nationale myndigheder med ansvar for håndhævelsen af europæisk forbrugerbeskyttelseslovgivning. Dette samarbejde kaldes CPC-samarbejdet (Consumer Protection Cooperation).

Læs også NPV og Danbolig-mægler politianmeldt for at vildlede om projektlejligheder





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder