Kasper Danielsen og Malin Meyer i Estate Magasin.
Kasper Danielsen og Malin Meyer i Estate Magasin.

– Nu vil vi jo alle sammen tjene penge

For 10 år siden var det de færreste arkitekter, der bekendte sig til at ville tjene penge. Men nu har de fleste set, at hvis de præsenterer en god business case, så giver det bedre mening både for arkitekten og resten af holdet inklusiv bygherren. Det er en af de ting, som makkerparret Kasper Danielsen og Malin Meyer fortæller om i den nyeste udgave af Estate Magasin.

– Jeg har lige været til generalforsamling i Danske Ark og erfarede der, at vi alle sammen vil være kommercielle nu. Vi konkurrerer i højere grad på det at drive virksomhed. Men for 10 år siden syntes man, det var en frygtelig tilgang. Omvendt når jeg tænker tilbage, så var de store ikoniske arkitekter som Arne Jacobsen, C.F. Møller og Vilhelm Lauritzen, som vi stadig læner os op ad, alle ret kommercielle og skiltede gerne med deres indflydelse og indtjening. De sad for bordenden, boede i store huse og kørte i dyre biler, siger Kasper Danielsen.

Danielsen Architecture ser en drejning i markedet nu i retning mod erhverv. Danielsen Architecture har ligesom mange andre tegnet som de selv siger; ”boliger, boliger og boliger” i de seneste år. Men nu begynder der at komme erhverv.

– Vi ser flere spændende opgaver i pipelinen. Ikke mindst for space planning, hvor flere store virksomheder som for eksempel bankerne er begyndt at flytte rundt og dermed frigiver store ejendomme, der skal udvikles. Men vi oplever også en vis træghed i markedet, hvor bygherrerne og udviklerne lige skal omstille sig fra excel-arkene med bolig-casen til at regne lidt anderledes på erhverv. Hvis vi foreslår, at det er nu vi skal til at bygge spekulativt, så ser de jo på os, som vi er sindssyge, siger Kasper Danielsen, der tror på, at vi står foran et paradigmeskift.

Læs hele artiklen i serien Makkerpar i Ejendomsbranchen i den store jubilæumsudgave af Estate Magasin

Læs også Estate Media fylder 10 år med stort jubilæumsnummer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder