Sadolin & Albæk: København blandt førende byer for ejendomsinvesteringer – også i fremtiden

Fortsætter Aarhus med at nyde godt af de senere års større internationale mediebevågenhed, ”kan det ikke udelukkes, at Aarhus også inden for en overskuelig fremtid vil være at finde helt fremme i feltet.”

Sådan skriver Christopher Elgaard Jensen, Manager i Sadolin & Albæks Analyse- & Vurderingsteam.

Det sker i forbindelse med en ny analyse, som viser, at København er blandt verdens førende storbyer, når det gælder investeringsintensitet og vækstmomentum.

– Det skyldes dels de sidste 5 års stigninger i det samlede transaktionsvolumen på det københavnske ejendomsinvesteringsmarked, dels byens evne til at tiltrække et stadig stigende antal udenlandske investeringer, forklarer Christopher Elgaard Jensen.

I konkurrencen om de bedste risikojusterede afkast har flere storbyer, især nordeuropæiske, skilt sig ud som særligt attraktive at foretage ejendomsinvesteringer i.

Sadolin & Albæks internationale samarbejdspartner, JLL (tidligere Jones Lang LaSalle), opstiller hvert år et såkaldt ”investment intensity index” (investeringsintensitetsindeks), hvor man for en række byer sammenholder 3 års direkte ejendomsinvesteringer målt på gennemsnitligt transaktionsvolumen med byens økonomiske størrelse. Indekset er således et udtryk for markedslikviditeten og den overordnede transaktionsaktivitet i en given by.

Der skelnes mellem følgende typer af byer:

  • Etablerede verdensbyer: Byer som igennem en længere årrække har været investorernes foretrukne. Eksempler: London, Paris, New York, Los Angeles, Sydney og Tokyo.
  • Nye verdensbyer: Små og mellemstore byer, som ikke er etablerede verdensbyer, men som igennem de seneste 3 år har tiltrukket et stigende antal investorer og som på ”investment intensity index” rangerer på niveau med de etablerede verdensbyer. Eksempler: Amsterdam, Silicon Valley, Dublin og København.
Kilde og grafik: JLL og Sadolin & Albæk

I 2017 opnåede København en samlet 10.-plads, mens Oslo løb med førstepladsen.

– Det skal dog bemærkes, at indekset for 2017 beror på data fra 2015. Dertil kommer, at transaktioner med boligejendomme ikke figurerer i den bagvedliggende statistik. Vi vil derfor vove den påstand, at København vil opnå en endnu højere placering i 2018, især hvis investeringer i boligejendomme medtages i datagrundlaget, vurderer Christopher Elgaard Jensen.

Alt i alt vurderer Sadolin & Albæk, at København kan fortsætte sin kurs mod toppen af den globale elite af byer i forhold til investeringsintensitet og fremdrift, da udenlandske investorer fortsætter med at vise stor interesse for Danmark og København.

– Selv om stigningen i det totale transaktionsvolumen næppe vil være så kraftig som i de sidste 3 år, forventer vi en fortsat stigning i de udenlandske investeringer, vurderer Christopher Elgaard Jensen.

Læs også Ny NREP-fond vil investere tocifret milliardbeløb i særlige ejendomssegmenter (+)

Læs også AP Pension kåret som Nordens bedste ejendomsinvestor med solidt afkast

Læs også Trods lav økonomisk tomgang for investeringsejendomme: – Betydeligt potentiale for flere lejeindtægter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder