Sådan skal Lidls nye hovedkontor med butik i stueetagen se ud. Illustration: Link Arkitektur
Sådan kommer Lidls nye, danske hovedkontor i Aarhus med butik i stueetagen til at se ud. Illustration: Link Arkitektur

Trods lav økonomisk tomgang for investeringsejendomme: Betydeligt potentiale for flere lejeindtægter

Ejere, investorer og andre med relation til investeringsejendomme kan nyde godt af, at fremgangen på markedet for investeringsejendomme fortsætter med det største årlige fald i den økonomiske tomgang siden 2006.

Det viser nye beregninger fra Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik for det professionelle investeringsejendomsmarked. På landsplan var tomgangen i april på 7,7 procent, hvilket nærmer sig 7 procent, som er gennemsnittet siden 2000.

I forhold til april 2017 er tomgangsniveauet 1,1 procentpoint lavere, og det er det største årlige tomgangsfald, der er oplevet siden april 2006.

– Den gode efterspørgsel efter investeringsejendomme fortsætter, og det kan vi se direkte i den økonomiske tomgang, som har taget et fald på 1,1 procentpoint siden april sidste år. Det er en positiv udvikling, hvor vi optimistisk ser frem til, at det fortsætter, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Kontor og butik med største fald på et år
Samtidigt viser erhvervsorganisationens beregninger, at det nuværende niveau for tomme investeringsejendomme har givet en ekstraindtægt til ejendomsbranchen på 2 milliarder kr. – til sammenligning ville ejendomsbranchen få ekstra lejeindtægter på 8 milliarder kr., hvis der ingen tomgang var.

– Selvom der stadig er et betydeligt potentiale for flere lejeindtægter forbundet med det aktuelle tomgangsniveau, er den årlige indtjening for investeringsejendomme forbedret med omkring 2 milliarder kr. siden 2015. Men vi så da gerne, at de 8 milliarder kr. kommer ud og gør gavn i branchen, siger Jannick Nytoft.

For både kontor- og butikssegmentet var den økonomiske tomgang i april 2018 1,6 procentpoint lavere i forhold til april 2017. Det gør kontor og butik til de to sektorer, der har haft det største fald på et år.

 

Økonomisk tomgang – april 2018

Læs også Tomgang for boliger stiger med 0,8 procentpoint på et år som eneste segment (+)

Læs også Økonomisk boligtomgang falder i Region Hovedstaden – stiger i øvrige regioner (+)

Læs også Tomgang for kontorlokaler rammer laveste niveau i 9 år i Storkøbenhavn

Læs også Coop lukker yderligere 16 butikker og sælger eller udlejer lokalerne – se lokationer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder