John R. Frederiksen. Foto: Sara Galbiati
John R. Frederiksen. Foto: Sara Galbiati

John R. Frederiksen stopper som formand for Ejendomsforeningen Danmark

John R. Frederiksen forlader om få dage posten som formand for Ejendomsforeningen Danmark – efter 16 år.

Det sker, når erhvervsorganisationen torsdag den 19. april holder landsmøde, hvor den erfarne John R. Frederiksen ikke genopstiller. Dermed udtræder han også som medlem af foreningens hovedbestyrelse.

– Jeg synes, det er et oplagt tidspunkt at give stafetten videre, nu hvor foreningen er i gang med at udvikle en ny strategi for de kommende år. Det har været vigtigt at skabe et professionelt sekretariat med en stærk ledelse. Jannick Nytoft begyndte som adm. direktør i december, og med ham ved roret er foreningen godt på vej, siger John R. Frederiksen.

I maj 2017 blev daværende adm. direktør for Ejendomsforeningen Danmark Torben Christensen afskediget, hvorefter Jannick Nytoft tog over.

Læs også Ejendomsforeningen Danmark har fundet sin nye direktør

Læs også Torben Christensen stopper i Ejendomsforeningen Danmark

Er stadig meget aktiv i branchen
John R. Frederiksen rundede 70 år i januar.

– Jeg kan se tilbage på en række fantastiske år, hvor branchen er blevet mere samlet, synlig og professionel. Foreningen repræsenterer en ganske stor del af ejendomsbranchen, nemlig 85 procent, og det giver os en central position som branchens organisation, siger John R. Frederiksen, som har været formand for Ejendomsforeningen Danmark siden 2002.

Selvom John R. Frederiksen stopper som formand for Ejendomsforeningen Danmark, vil han stadig være meget aktiv i branchen. Således er John R. Frederiksen fortsat direktør i Fortunen A/S og formand for bestyrelsen i R98 og Grundejernes Investeringsfond. Og har siden 2008 været præsident for sammenslutningen European Property Federation, der varetager interesserne for ejendomsejere i den Europæiske Union.

Derudover er han blandt andet bestyrelsesmedlem i Højgaard Ejendomme A/S samt i Gudbjørg og Ejnar Honores Fond.

Som Estate Media skrev i marts, er John R. Frederiksen blevet afløst af adm. direktør og partner i Sadolin & Albæk, Peter Winther, som er indtrådt i C.W. Obels bestyrelse. Det sker i overensstemmelse med C.W. Obels corporate governance-regler.

Læs også John R. Frederiksen bliver afløst af Peter Winther i C.W. Obels bestyrelse





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder