Den nye forsknings- og laboratoriebygning på DTU Lyngby Campus. Illustration: DTU

MTH-ledet team bygger DTU-bygning på 9.280 kvm.

På DTU Lyngby Campus er MT Højgaard, Christensen & Co. Arkitekter samt rådgivende ingeniørvirksomhed MOE ved at opføre en 9.280 kvm. stor forsknings- og laboratoriebygning for DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

MT Højgaard er hovedentreprenør på den nye bygning.

Allerede i starten af 2017 indgik MT Højgaard en samarbejdsaftale med DTU om at komme med et bud på projektstyring, organisation og løsningsforslag for byggeriet sammen med MOE og Christensen & Co. Arkitekter. Siden har teamet i samarbejde med bygherren – DTU – fundet frem til en endelig løsning for byggeriet.

– Der har været fokus på det tidlige samarbejde mellem DTU, CCO, MOE og MT Højgaard helt fra designfasen, og den metode er helt i tråd med MT Højgaards strategi om bredt og tidligt samarbejde, siger koncerndirektør i MT Højgaard, Jesper Nordby.

Aftalen er blevet til efter en ny fasemodel, hvor parterne sammen har fundet de bedste løsninger for projektet.

Ifølge Jesper Nordby giver fasemodelen en bedre dialog, en optimal proces og i sidste ende et bedre projekt for bygherren.

– Via vores fælles arbejde i en digital platform med blandt andet 3D-visualiseringer af byggeriet viser vi, at det er den mest produktive måde at arbejde sammen på, siger Jesper Nordby.

Hovedentreprisekontrakten har en fast entreprisesum på 232 millioner kr. DTU og det MT Højgaard-ledede team forventer, at forsknings- og laboratoriebygningen kan tages i brug i slutningen af 2019.

Læs også: MTH har lavere forventninger til 2018 end 2017





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder