Estate Media –

Nyheder – Danmark

MTH har lavere forventninger til 2018 end 2017

Ejerne af MT Højgaard ser realistisk på det kommende regnskabsår, som kommer til at blive mærket af tabene af en række tilbudsrunder. Koncernen forventer en mere beskeden omsætning på 6,8 milliarder kr. i 2018, mens omsætningen for 2017 landede på 7,6 milliarder kr.

Martin Burlund

fredag 23. februar 2018 10:55

Bestyrelsen i MTH Group, der ejer entreprenørvirksomheden MT Højgaard, ved allerede nu, at 2018 ikke kommer til at være et prangende år i virksomhedens historie, når vi på samme tid næste år skal se tilbage på året der gik.

– Ordrebogen giver grundlag for god aktivitet i den kommende tid, men vi havde gerne set en højere ordreindgang sidste år, fortsætter Torben Biilmann og henviser til, at koncernen i januar 2018 reducerede kapaciteten ved at opsige 100 funktionærer og nedlægge yderligere 60 funktionærstillinger i den danske del af moderselskabet MT Højgaard.

MTH Group øgede omsætningen med 13 procent til 7,6 milliarder kr. i 2017. Men forventningen for 2018 er kun 6,8 milliarder kr.

– Det bliver en topprioritet i 2018 at udnytte vores kompetencer og konkurrencekraft til at vinde nye, attraktive ordrer med den rigtige bonitet. Vi tror på, at vores strategiske udviklingsfokus er både rigtigt og nødvendigt for at vi kan levere gode resultater og bidrage til højere produktivitet i industrien, og vi fortsætter med at investere i digitalisering og udvikling af nye samarbejdsformer, siger Torben Biilmann.

Driftsresultatet før særlige poster blev forbedret med 100 millioner kr. til 176 millioner kr. og dermed på linje med de senest udmeldte forventninger. Forbedringen i forhold til 2016 – hvor resultatet blev 73 mio. kr. – skyldes dog højere omsætning samt indtægter fra projektsalg.

– Vi leverede den indtjeningsfremgang, vi havde stillet i udsigt. Det var positivt, at vi kunne forbedre driftsmarginen fra 1,1 procent til 2,3 procent i et år, hvor vi havde stigende udgifter til en ny it-platform og til høj tilbudsaktivitet. Det viser, at vi er på rette vej, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann.

MTH Group havde i 2017 særlige poster på -125 mio. kr. vedrørende gamle offshore-garantiforpligtelser.

MTH Group er gået ind i 2018 med en ordrebeholdning på 7,0 milliarder kr. Desuden har koncernen vundne, men ikke kontraherede opgaver til en værdi af 0,7 milliarder kr. samt en pipeline, hvor koncernens virksomheder arbejder på en række samarbejdsaftaler og projekter i afklaringsfasen.

Koncernen forventer i 2018 et resultat af primær drift (EBIT) i niveauet 140-180 millioner kr.

Læs også: MT Højgaard afskediger 160 medarbejdere efter tabte projekter

 

( Besøgt 490 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Christian Bro Jansen: Talent er ofte overvurderet og hårdt arbejde undervurderet

Ung i Ejendom / tirsdag 20. oktober 2020

Direktør for byudviklingsselskabet Køge Kyst på udkig efter nyt job

Pluss, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Farvel til en æra

Redaktørens blog / tirsdag 20. oktober 2020

Sweco finder ny direktør i MT Højgaard

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder