Schmidt Hammer Lassen har tegnet en del biblioteksbyggerier. Her er det biblioteket i Shanghai

Schmidt Hammer Lassen opkøbt af amerikanske Perkins+Will

Schmidt Hammer Lassen Architects bliver en del af det amerikanske arkitektfirma Perkins+Will i et strategisk partnerskab, der øger Schmidt Hammer Lassens internationale spændvidde og bestyrker Perkins+Wills bestræbelser inden for bæredygtighed og design.

– Vi vil kendes som en arkitektvirksomhed, der både er designdrevet og kundeorienteret, og som udvikler ekstraordinære projekter med høj effektivitet og kvalitet i leverancen. Sammenlægningen med Perkins+Will gør os i stand til at opretholde denne essentielle del af vores identitet, samtidig med at vi opnår en organisatorisk styrkelse i form af support, teknologi og spændvidde. Det er en fantastisk mulighed, siger Schmidt Hammer Lassens CEO Bente Damgaard.

Perkins+Wills opkøb af Schmidt Hammer Lassen understøttes i vid udstrækning af begge virksomheders tradition for at påtage sig de særlige designopgaver.

Gennem de seneste 80 år har Perkins+Wills projekter omfattet eksempelvis det omdannede Rush University Medical Center i Chicago, Shanghai Natural History Museum i Kina og Albion Library i Toronto. Ligeledes understreger Schmidt Hammer Lassens prisvindende arkitekturportefølje firmaets 32-årige historie.

Eksempler på projekter er Dokk1, Skandinaviens største offentlige bibliotek, Malmö Live, et koncert-, kongres- og hotel kompleks i Sverige og Vendsyssel Teater i Danmark, et musik- og teaterhus, der hylder performance og kulturudveksling.

– Begge virksomheder tror på det kreative potentiale og talent, der opstår med en høj grad af kulturel diversitet. Vi anser mødet mellem forskellige designkulturer, æstetikker og sanseligheder som en positiv drivkraft, der fører til bedre, mere gennemtænkt, inkluderende arkitektur. Hos Perkins+Will både værdsætter og priser vi Schmidt Hammer Lassens danske designtradition, og vi ser frem til de mange måder, den vil bidrage positivt til vores fælles projekter, siger Perkins+Wills CEO, Phil Harrison.

Læs også: Schmidt Hammer Lassen skal tegne 10.000 kvm multihus i Gellerup





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder