Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: Schmidt Hammer Lassen & Loop Architects)

Schmidt Hammer Lassen skal tegne 10.000 kvm multihus i Gellerup

En jury udnævnt af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects, MASU Planning, Loop Architects og COWI til at designe en ny Idræts- og Kulturcampus i Gellerup. Holdet vandt over 3XN og Cebra. Byggeriet skal stå færdigt i 2021.

Martin Burlund

torsdag 21. december 2017 10:28

Det nye multihus i Gellerup skal være et nyt samlingssted med bibliotek og medborgercenter, et beboerhus, et bevægelseshus og et såkaldt verdensbad. Det forventes at tiltrække op med 600.000 besøgende årligt.

– Vores intention bag designet var at skabe et indbydende sted, der er åbnet og relevant for lokalsamfundet, samtidig med at det tiltrækker beboere fra Aarhus og resten af verden. Vi håber, at trække folk ind i husets forskellige funktioner med arkitektur, der er forankret i lokalsamfundet, men også taler til et international publikum, siger Trine Bertold, Associate Partner hos Schmidt Hammer Lassen Architects.

 

Gellerup ligger i den vestlige del af Aarhus Kommune, hvor beboernes forskellige kulturelle baggrunde er et klart kendetegn. Det nye Sports- og Kulturcampus er en del af byens ambitiøse masterplan, som har til formål at forbedre livskvaliteten og sikkerheden i området i samarbejde med samfundets beboere.

Idéen bag det vindende forslag er at arkitekturen skal bryde med bydelens eksisterende struktur med en indbydende bygningsstruktur med et åbnet, flydende layout, der skal styrke fællesskabet, nabodemokrati og samhørighed.

– I et samfund, der er så alsidig som Gellerup, er det vigtigt, at den nye campus er et demokratisk sted, der er venligt, uprætentiøs og nemt at bevæge sig igennem, og som opfordrer alle i at interagere med andre fra andre samfundslag. siger Trine Berthold.

Det vindende hold, som er blevet udpeget efter en konkurrence, som også omfattede arkitektfirmaerne 3XN og Cebra, vil nu begynde på udviklingen af et detaljeret design. Arbejdet on-site er planlagt til at starter i begyndelsen af 2018 og er beregnet til at stå færdigt i 2021.

Læs også: Privat projektbyggeri i Gellerup-kvarteret solgt til Core Property Management

Læs også: 3XN og Effekt videre i konkurrencen om sports- og kulturcenter i Gellerup

( Besøgt 394 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Nye investeringer kræver god balance

Redaktørens blog / lørdag 26. september 2020

Podcast: Hidsigt boligmarked, sexisme og tæt på årets forbillede

Podcast / fredag 25. september 2020

Leder af Plesners ejendomsteam forfremmet til Managing Partner

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / fredag 25. september 2020

Pihl & Søn fortsætter massiv fremgang – overskud mere end firedobles

Regnskab og resultater, Entreprenører / torsdag 24. september 2020

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Colliers-direktør: Regeringen skræmmer internationale investorer

Investering / torsdag 24. september 2020

Kommende konferencer

Onsdag den 30. september kl. 09:00

VENTELISTE: Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 1. oktober kl. 09:00

Udviklingsprojekter og forsyningsledninger

- gæsteprincippet, ejerskaber og de vigtigste problemstillinger

Estate Podcast

Seneste nyheder