Kim Søberg Petersen er partner hos erhvervsmægler virksomheden RED.

Kim Søberg Petersen: Der er én ting, vi danskere gør alt for lidt

Kim Søberg Petersen er partner h

os erhvervsmægler virksomheden RED samt ugens modtager af Estate Medias branchestafet – Bag om. Her svarer ejendomsbranchens aktører på 7 faste spørgsmål, der gør læseren klogere på ejendomsbranchens profiler.

Kim Søberg Petersen er nomineret af tidligere modtager af stafetten, Hasse Wulff fra CapMan, med ordene:

– Jeg vil gerne give den til Kim Søberg Petersen fra RED– fordi han er et af de mest vidende og givende mennesker jeg har mødt i ejendomsbranchen og samtidig en formidabelt god fyr.

I mit første job i ejendomsbranchen lærte jeg, at… Kompleksitet kan komme i mange afskygninger, og at man kommer langt med en sund respekt (og nysgerrighed) for forskellige faggrupper. Djævlen kan være gemt i uanselige små teknikaliteter, og da fast ejendom omfavner mange forskellige faggrupper, var det en god lektie i Københavns Ejendomme at få mange perspektiver fra både byggefolk, jurister, økonomer og administratorer m.fl. En problemstilling kan virkelig anskues og løses fra mange vinkler. Fast ejendom er et fantastisk fagområde, hvor man altid kan lære noget nyt og blive udfordret.

Jeg ville ønske, at nogen havde rådet mig til… At opbygge tillid gennem handlinger og ikke ord, og at lade dine relationer og netværk løbe gennem samme si. Gennemgående vil jeg da lige starte med at anføre, at min opfattelse er, at den danske ejendomsbranche er professionel, og at tonegivende aktører alt overvejende er personer med integritet. Som det gælder i alle brancher, er der jo altid undtagelser.

Mit stamsted er… Desværre er jeg ikke nok ude til at kunne kalde noget et stamsted, men ville da lige nævne Judie i Nyhavn. Når man i et gammelt skib i den klassiske turistfælde i Nyhavn oplever fantastisk smørrebrød, så fortjener det lige et ”godt gået”.

Når jeg skal fejre en succes… Man glemmer det alt for ofte i travlheden, men jeg ved, at det er enormt vigtigt at indlægge den pause det kræver at hylde det gode arbejde (og samarbejde). Succes kan fejres på mange måder, og jeg elsker f.eks. en god closing middag. Men noget vi danskere gør alt for lidt er at give ros. Den helt simple version hvor vi i øjenhøjde husker at kvittere hele vejen rundt og anerkende godt arbejde. Dette kan være både hos ansatte, men også andre rådgivere eller klienter. Jeg er selv ikke i mål på den kant, men jeg arbejder på det.

Når jeg har brug for at genoplade… Sport har altid været min energikilde. Heldigvis er jeg begavet med to underskønne, viljestærke energibomber af piger, som dagligt udfordrer den gamle, og giver sved på panden.

Det bedste, der kunne ske i branchen, var hvis… At den lovgivende magt begyndte at lytte mere til branchen. Der bliver ganske enkelt lovgivet om rigtigt mange forhold, hvor det juridiske grundlag på ingen måde er effektivt konstrueret eller gennemtænkt i øvrigt. Så måske en venlig reminder til vores politiske niveau om at respektere fagfolk og deres input.

En af dem jeg ser mest op til i branchen er… En tidligere kollega og nu konkurrent. Hun vil måske blive overrasket, men jeg har altid ment, at Jette Lundsgaard rummer alt det en troværdig rådgiver skal rumme. Hun er dybt kompetent, ærlig, pragmatisk og i øvrigt et helt igennem fantastisk menneske.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder